Jan Blažej Santini - Aichel přehled

Jan Blažej Santini - Aichel
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503659/bmid_jan-blazej-santini-aichel-6eA-503659.jpg 5 6 6

Architekt Jan Blažej Santini-Aichel je fenomén. V dějinách naší architektury není nikdo jiný, kdo by dokázal v prostředí vlády všeobecně respektovaného slohu uskutečnit tak velkolepým způsobem svou osobní vizi. Na druhé straně by však bylo nepochopením doby a díla interpretovat Santiniho jako osamělou individualitu vystupující z kontextu baroka a překračující všechny hranice. Nejpozoruhodnější na Santinim je právě to, že dokázal oba tyto zdánlivé protiklady spojit. Ani dnes ještě nemá tento mimořádný architekt v obecném kulturním povědomí místo odpovídající jeho významu. A to je i důvod, proč vznikla tato kniha a proč byl Santini zvolen jako téma prvního svazku zamýšlené ediční řady věnované významným osobnostem naší stavební historie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jan Blažej Santini - Aichel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Blíženec
19.02.2024 5 z 5

Kniha popisuje zásadní stavby geniálního architekta J.B. Santiniho. Moc pěkně a srozumitelně zpracované. Text doplňují krásné fotografie staveb i detailů s popisky.

Apo73
23.05.2023 5 z 5

Skvělý sumář všeho, co by měl člověk vědět o skvělém architektovi, a přitom nemusí být kunsthistorik ani památkář. Kniha má snesitelný počet stran, pěkné doprovodné fotky, které dávají vyniknout architektuře a nejsou exhibicí fotografa, zasvěcený komentář Santiniho života a jednotlivých důležitých (sakrálních) staveb. Drobná lahůdka, která je tak akorát. Doporučuji.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jan Blažej Santini - Aichel v seznamech

v Přečtených9x
v Doporučených1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x