Krvavý orel přehled

Krvavý orel
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19552/bmid_jan-fabel-krvavy-orel-hud-19552.jpg 4 61 61

Jan Fabel série

1. díl >

Ve svém románu Krvavý orel představuje Craig Russell detektiva Jana Fabela, vrchního komisaře hamburské policie, jemuž v žilách koluje skotská krev a který byl obdařen pronikavým intelektem i neomylným instinktem. Má pověst nejzkušenějšího muže Útvaru pro vyšetřování vražd a snad právě proto se s ním rozhodl utkat v nelítostném souboji démonický muž, který si říká Syn Svenův a má na svědomí životy dvou mladých žen. Obě zemřely děsivou smrtí při vikingském rituálu zvaném Krvavý orel, o němž se doufalo, že je dávno zapomenutý. Když detektiv Fabel začíná pátrat po tajemném vrahovi ještě netuší, že za hrůzami, které dvěma rituálními vraždami zdaleka nekončí, je něco mnohem strašlivějšího než náboženské blouznění. Soukolí zla se dává do pohybu a Jan Fabel stojí tváří v tvář nepříteli, který ho převyšuje.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Daranus

Blood Eagle, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavý orel. Přihlašte se a napište ho.

Lukáš987
29.05.2024 4 z 5

(SPOILER) K autorovi jsem se dostal přes jeho novinku Kde se skrývá ďábel.
Tahle kniha je jeden velký propletenec. Dlouho jsem tápal v mlze ovázaný spousty uzlů, které se špatně rozvazovaly. Když už jsem jeden rozvázal, další překážel. Od roku 1084 až po současnost tápat v mysli sériového vraha, v ruských, ukrajinských, německých jednotkách, víře a náboženství. V mimořádné schopnosti manipulace (shodou okolností jsem nedávno dočetl Helter Skelter o Charlesu Mansonovi) , když potřebuje loajalitu. Během čtení jsem si dělal poznámky, které do sebe potom zapadaly, dostalo to pěknej spád... a...
Autor má opět pěkně zmáknuté prostředí a je vidět, že si dal opět dostatečné množství času aby knihu mohl dopsat.
Za ten konec palec nahoru
Nečti dál pokud nechceš.
Dost děsivá skutečnost.
Krvavý orel je způsob exekuce, během které se popravovanému zaživa rozřízne tělo na zádech tak, aby se odhalila páteř. Od ní se pak odříznou žebra a natočí se do stran, aby připomínala křídla. Následně se vyjmou plíce a položí se na žebra. Jak se „třepou“, připomínají let ptáka

Elmini
02.12.2023 5 z 5

Brutální, ale naprosto úžasná kniha. Četla se úplně sama.

LuthyLaura
17.09.2022 4 z 5

Kdybych knihu četla jen o pár týdnů dřív, nikdy bych se v Hamburku neubytovala ve čtvrti St. Pauli :-) Na druhou stranu ale po této zkušenosti můžu říct, že popsaná atmosféra i celkové prostředí odpovídá realitě do posledního detailu. Skvělá detektivka, která se čte prakticky sama, bonusem jsou zajímavé informace z ruské a ukrajinské historie.

Kniha Krvavý orel v seznamech