Jana Eyrová přehled

Jana Eyrová
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82879/bmid_jana-eyrova-1oQ-82879.jpg 5 4395 4395

Ubohý sirotek, Jane Eyreová, nemá nikoho, kdo by ji chránil před zlými příbuznými a učiteli. Odhodlaná najít své štěstí se stane vychovatelkou a začne tak svůj nový život v Thornfield Hall. Zanedlouho však Jane zjistí, že Thornfield a vlastník usedlosti, pan Rochester, před ní skrývají tajemství.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta

Jane Eyre, 1847

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jana Eyrová. Přihlašte se a napište ho.

Aoibhe
předevčírem 4 z 5

Jeden z klenotů anglické i světové literatury a plným právem. Nádherný příběh, který chytne za srdce. Jediné, co mi trochu vadilo a kvůli čemu nedávám 5 hvězd, jsou četné zdlouhavé a rozvláčné popisy, úvahy a někdy i dialogy.

Janizoun
12.11.2024 5 z 5

Jana Eyrová je má oblíbená knížka. Milovala jsem i český seriál z roku 1972 s paní Martou Vančurovou a s panem Janem Kačerem a můj knižní přítel Elapheg mi ji víc než připomněl svým nádherným komentářem, moc děkuju.
Příběh, který je plný smutku, šílenství, beznaděje, ale je v něm i naděje a láska. Tuto knihu nelze jinak než doporučit.

martianekk
10.11.2024 4 z 5

Román z historie Anglie právem patří do klasické evropské literatury. Autorka zvolila poutavý námět a podařilo se jí nechat čtenáře nahlédnout do duše hlavních postav. Dílo je napsáno velice vznešeným způsobem.

Knižní novinky (47. týden)

17.11.2019

Je mnohem lepší trpělivě snášet bolest, kterou necítí nikdo jiný než ty, než dopustit se nějakého ukvapeného činu, jehož zlé následky postihnou všecky tvé příbuzné. A pak, vždyť v bibli stojí, že máme zlo oplácet dobrem. - Helena

Je to slabost a hloupost říkat, že bys něco nesnesla, když ti je souzeno, že to musíš snášet. - Helena

Nemohu mít ráda ty, kdo mě nechtějí mít rádi, i když se jim snažím všemožně vyhovět, a musím se bránit proti těm, kdo mě trestají nespravedlivě. Je to zrovna tak přirozené, jako když mám ráda ty, kdo mi projevují náklonnost, a když se podrobím trestu, jestliže vím, že je zasloužený. - Jana

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Jana Eyrová v seznamech

v Přečtených6 963x