Jana z Hvězdy II. - Vlčí soud přehled
Gerald Messadié
Jana z Hvězdy série
Od Janina útěku z Normandie uplynulo deset let. Jana, nyní baronka z Beauvois a dvorní pekařka, se opět setkává se svou první láskou, bankéřem Izákem Sternem. Přemluví ho, aby se dal pokřtít a přijal jméno Jakub z Hvězdy. Zlotřilého bratra předhodí vlčímu soudu a nezalekne se ani obvinění z čarodějnictví, ani ctihodných doktorů ze Sorbonny, prahnoucích po tiskařkém monopolu...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jana z Hvězdy II. - Vlčí soud. Přihlašte se a napište ho.
Podobně bych hodnotila jako první díl - trochu pohádka, doporučeno v knihovně, úplně unesena jsem nebyla, ale dá se... každá kniha obohacuje - zde mě bavila vlčí problematika.
Kniha Jana z Hvězdy II. - Vlčí soud v seznamech
1992 | Člověk, který se stal Bohem |
2005 | Případ Máří Magdalény |
2005 | Bouře na Nilu I. - Oko královny Nefertiti |
2004 | Jana z Hvězdy I. - Růže a lilie |
1996 | Obecné dějiny Ďábla |
Příjemná četba o Francii druhé poloviny 15. století. Hlavní hrdinka Jana se přehoupla z mládí do středního věku, je zralejší, zkušenější. Osud si pro ni přichystá opět řadu pěkných chvil, mnohokrát se ale musí potýkat s nebezpečím a bolestí. Autorem je historik se skvělou znalostí běžného života různých společenských vrstev ve Francii, šlechtických rodů, poměrů na královském dvoře a válečných konfliktů, ovládá místopis Francie, mnohdy ale v rámci souvislostí zabrousí do jiných oblastí Evropy. Čtenář se dozví ledacos o tehdejším soudnictví, textilní výrobě, knihtisku, ale třeba i o jídlech, která se v té době podávala, o hygieně, nemocech, otravách jedem. Místy popisy historických reálií přesahují až k učebnicové formě, nicméně beru to jako plus - člověk se aspoň něco dozví. Historických informací je v knize opravdu velké kvantum. Přesto se mi i druhý díl série četl dobře.