Hříšnice přehled
Tess Gerritsen
Jane Rizzoliová a Maura Islesová série
Bílé vločky se tiše snášejí do bostonských ulic, je pár dnů před Vánoci – a v klášterní kapli leží dvě jeptišky v kalužích krve. Kdo jim tak brutálně ublížil a jaký k tomu mohl mít motiv? Poté co soudní lékařka Maura Islesová zjistí, že jedna z žen nedávno porodila, a z rybníka nedaleko kláštera vytáhnou mrtvého chlapce, zaměří Jane Rizzoliová své pátrání na otce dítěte… O pár dnů později je na toaletách opuštěné restaurace v chudinské čtvrti objeveno ženské tělo s odříznutým obličejem, dlaněmi a chodidly, zohavené neznámou nemocí a ohlodané krysami. Dva zcela jiné způsoby vraždy, oběti bez jakékoli souvislosti. Anebo přece jen?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
The Sinner, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hříšnice. Přihlašte se a napište ho.
Moje třetí kniha od autorky a také v sérii. Musím říct, že po druhém díle jsem byla trošku v očekávání co přijde, ale byla jsem mile překvapena. Děj byl napínavý od začátku až do konce (minimálně pro mne) a nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Líbí se mi, že se v příběhu prolíná vždy více věcí a příběhů, ale neřekla bych, že je v tom nějaký chaos.
Jediné co bych vytkla tak to, že vlastně nevím proč musela umřít Camille. Co viděla nebo slyšela tak hrozného?! Toť za mě nedořešená věc
Trochu trvalo, než jsem se zacetla a částečně mi vadilo opakování všeho možného. Jane měla stejnou palicatou scénu snad se všemi postavami, některé popisy se omilaly pořád dokola. Ale kriminální zápletka byla dobrá a závěr se mi také líbil, takže vlastně spokojenost, i když za knihu roku bych to nevolila.
Kniha Hříšnice v seznamech
Vánoce detektivní a krimi romány Boston jeptišky
Napínavá detektivka, autorka píše velice čtivě, takže knihu neodložíte, dokud ji nepřečtete.