Instinkt přehled
Tess Gerritsen
Jane Rizzoliová a Maura Islesová série
< 13. díl
Detektiv Jane Rizzoliová a patoložka Maura Islesová jsou zpět! Po delší době se vrací, aby rozpletly další napínavý případ, tentokrát vraždu, která se zdá naprosto nesmyslná. Kdo by zabíjel zdravotní sestru, obětavě se starající o pacienty na JIP? Bezdětnou vdovu, kterou měli všichni v okolí rádi? Šlo o náhodné vloupání? Několik indicií ovšem naznačuje, že oběť krátce před smrtí po čemsi pátrala. A je tu ještě jedna osoba, která se pokouší zjistit víc, než by možná měla – Janina matka Angela se ve snaze odhalit tajemství svých sousedů zaplete do situace, ze které možná nevyvázne živá…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
Listen to Me, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Instinkt. Přihlašte se a napište ho.
Polovina knihy je věnována vedlejšímu příběhu, kdy si matka hlavní hrdinky hraje na detektivní amatérku - rádoby jako slečna Marplová. Ani další větvení mi moc radosti nepřineslo, připadá mi vše náhodně poslepované - proto průměr!
Za mě celkem povedená detektivka, samozřejmě je jich spousta lepších, ale téma i zápletka jsou zajímavé, hlavní vyšetřovatelka Jane je sympatická, její maminka pro mě tedy už méně... ale další díl ze série už asi číst nebudu.
Instinkt, Dům tisíce šepotů (32. týden)
06.08.2023
Kniha Instinkt v seznamech
detektivní a krimi romány soudní lékařství rodinné vztahy vyšetřovatel patolog
Tessiny knížky s Jane a Maurou pro mě bývají velmi příjemnou četbou. I tentokrát tomu tak bylo.
Sice se mi některé pasáže podařilo odtipovat, ale závěr pro mě byl stejně překvapením.
Co se týče Angely, tu Tess velmi dobře oživila. Nudící se vlezlá a ukrutně zvědavá matka, která mě nechávala v údivu, kam až může zajít.
Za mě 4.5*