Mefistov klub přehled

Mefistov klub
https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90007/mefistov-klub-90007.jpg 4 487 487

Je čas Vianoc, do ktorého rušivo zasiahne brutálna vražda mladej ženy. Kuriózne satanistické symboly na mieste činu a latinský nápis "Zhrešil som" tvoria rébus, aký bostonskí policajti nikdy dosiaľ neriešili. Netrvá dlho, kým súdna lekárka Maura Islesová a detektívka Jane Rizzoliová odhalia stopu vedúcu od obete ku kontroverznej psychiatričke Joyce O´Donnellovej, známej sympatiami k páchateľom najzávažnejších trestných činov, ktorá je členkou tajomného spoločenstva s názvom Mefistov klub. Členovia klubu sa snažia preniknúť do podstaty zla. Veria, že temné sily sa môžu zhmotniť do nášho fyzického sveta. Po objave ďalšej obete priamo na prahu Mefistovho klubu sa členovia spolku začínajú právom obávať aj o vlastné životy. Nie sú obe vraždy iba ďalším dôkazom zla, ktoré sa votrelo do nášho sveta z temnôt?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

The Mephisto Club, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mefistov klub. Přihlašte se a napište ho.

85098211
05.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla zase doslova pecka! Tento případ, kterého se ujmou Jane Rizzoliová a samozřejmě také soudní lékařka Maura Islesová, se odehrává v době Vánoc. Jedna mladá žena je nalezena krutě zavražděná a zohavená a také její tělo je poseto satanskými symboly. Maura Islesová si kromě toho při pitvě všimne dalšího detailu: useknutá ruka, která ležela vedle mrtvé ženy, pochází od někoho jiného, proto je jasné, že muselo dojít k další vraždě. Krátce nato se opravdu objeví mrtvola jiné ženy, rovněž zcela znetvořená a znesvěcená satanskými symboly. A obětí je tentokrát mladá policistka Eve Kassovitzová z Janina vyšetřovacího týmu...
No a také soukromý život (hlavně) Jane Rizzoliové tady nepřijde zkrátka. A já si tyto pasáže pokaždé doslova užívám ;-). Ale i kniha jako celek je zase napínavá a neskutečně čtivá, proto jí s radostí dávám plný počet a časem se budu těšit na další setkání s Jane a Maurou ;-).

Denisa232623
15.05.2024 5 z 5

Další skvělý díl série. Osobně moc nemusím mystické jevy, rituály, démony ani jiné podobné jevy. Ale kniha je napsaná tak napínavě a čtivě, že mi to vlastně nevadilo a naopak bavilo. Místy jsem měla pocit, že se i bojím. Zatím prvních šest dílů série bylo skvělých a já doufám, že další díly si udrží stejnou laťku jako doteď.

Janniska
26.04.2024 5 z 5

super! Vůbec jsem netušila že má seriál knižní předlohu. Tohle je moje první kniha ze série a zdaleka ne poslední.

Kniha Mefistov klub v seznamech

v Mé knihovně312x