Počúvaj ma přehled

Počúvaj ma
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516986/bmid_pocuvaj-ma-SdR-516986.jpg 4 117 117

Mamy to vedia najlepšie... Ale kto ich počúva? Detektívka Jane Rizzoliová z Bostonského oddelenia vrážd a súdna lekárka Maura Islesová riešia na prvý pohľad nezmyselnú vraždu. Vdovu a zdravotnú sestru Sofiu Suarezovú ktosi dobil na smrť v jej vlastnom dome. Medzi ľuďmi všeobecne obľúbená Sofia mala podľa všetkého v posledných dňoch života veľa tajomstiev. A keď Jane zistí, čo spája Sofiu a obeť náhodnej dopravnej nehody spred niekoľkých mesiacov, prípad sa ešte viac zamotá. Isté je len to, že vrah urobí čokoľvek, aby svoje tajomstvo uchoval v bezpečí. Odkedy sa dcéra Angely Rizzoliovej stala detektívkou na oddelení vrážd, Angela sa poriadne nevyspala. Jej pozornosti neunikne nič, čo sa vo štvrti odohráva. Vyplašia ju klebety o úteku tínedžerky aj čudní susedia, ktorí sa prisťahovali do domu oproti. Kiežby ju Jane počúvala! Ona však Angeline obavy pripisuje príliš bujnej fantázii. Podľa Angely náhody neexistujú a v blízkom okolí číha skutočný nepriateľ. V prípade Sofie Suarezovej majú Jane a Maura čo robiť, aby vyriešili zamotaný prípad. Neprehliadnu však niečo zlovestnejšie, čo sa odohráva v ich bezprostrednej blízkosti?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

Listen to Me, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Počúvaj ma. Přihlašte se a napište ho.

moudivlacek
17.12.2024 3.5 z 5

Na tenhle díl jsem se moc těšila. Případy detektiva Jane a patoložky Maury jsou fajn.
Ale tady jsem zpočátku trochu skřípala zuby nad matkou Jane Angelou. Angela, které neunikne nic v její čtvrti, ta, která odmítá, že by někdo s ni nechtěl sdílet své soukromí.
A tak neustále otravuje dceru a místní policii, aby prověřili nové sousedy.
Jane zatím řeší vraždu sestřičky Sofie. Ta pátrala po muži, který údajně před dávnem zabil svou ex.
Dceru lékaře kolegy Sofie, Amy, někdo sleduje.
Ze začátku takový průměr, ale pak se vše začíná postupně doplňovat a propojovat.
Velkou část tajemství jsem odhalila, přesto i pro mě konec něco zajímavého odhalil.

Barakoudel
20.11.2024 4 z 5

Tessiny knížky s Jane a Maurou pro mě bývají velmi příjemnou četbou. I tentokrát tomu tak bylo.

Sice se mi některé pasáže podařilo odtipovat, ale závěr pro mě byl stejně překvapením.

Co se týče Angely, tu Tess velmi dobře oživila. Nudící se vlezlá a ukrutně zvědavá matka, která mě nechávala v údivu, kam až může zajít.

Za mě 4.5*

konicekbily
31.10.2024 3 z 5

Polovina knihy je věnována vedlejšímu příběhu, kdy si matka hlavní hrdinky hraje na detektivní amatérku - rádoby jako slečna Marplová. Ani další větvení mi moc radosti nepřineslo, připadá mi vše náhodně poslepované - proto průměr!

Instinkt, Dům tisíce šepotů (32. týden)

06.08.2023

Kniha Počúvaj ma v seznamech