Jantarová komnata přehled

Jantarová komnata
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124286/jantarova-komnata-124286.jpg 4 330 330

Jantarová komnata. Jeden z nejvzácnějších výtvorů lidských rukou, jedna z nejtemnějších historických záhad... Někdejšího klenotu ruských carů se v roce 1941 zmocnili nacisté. Po zahájení spojeneckých náletů ukryli komnatu na neznámé místo – a od těch dob ji nikdo neviděl. Nyní se však zdá, že někdo přece jen ví, kde hledat. Rozvedená atlantská soudkyně Rachel Cutlerová miluje svou práci a děti, s bývalým manželem Paulem udržuje korektní vztahy. Vše se rázem změní, když za záhadných okolností umře její otec, někdejší vězeň koncentračního tábora. Zanechal po sobě dokumenty, které by mohly vést k odhalení záhady jménem Jantarová komnata. V zoufalé snaze nalézt pravdu odlétá Rachel s Paulem do Německa. V honbě za pokladem však nezůstávají osamoceni. Fanatičtí sběratelé umění se neštítí sáhnout ani k nejhrubšímu násilí, a tak naši hrdinové brzy zjistí, že jim jsou v patách profesionální zabijáci. Ale ani to není vše - Rachel s Paulem během nesnadného pátrání pochopí, že proti nim nestojí jen živí lidé, ale i síly zla, které hýbaly světem v minulosti... ... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jantarová komnata. Přihlašte se a napište ho.

Lady Greystoke
12.09.2024 3 z 5

Boxas: Nechci nijak rozporovat komentář a myslím, že mi ta zmínka o Česku taky přišla divná. Nicméně faktem je, že Steve Berry v Čechách několikrát byl a zřejmě mu to tady tak připadá :-)))

boxas
12.09.2024 3 z 5

Knížka je to sice čtivá, ale...
Přes značné autorovo ujišťování, jak moc sbíral materiál, jezdil a studoval, mi připadá jen řemeslně odfláknutá. Něco podle receptu Dej tam pár krasavic s pevnými zadečky (zásadní, stále opakovaná informace), o něco víc sexu, hodně vražd, něco málo politiky a historie a hlavně hodně keců kolem. Zamíchej a přidej jantarovou komnatu. Hotovo.
Navíc mi silně vadilo, jak si autor někde na americkém středozápadě představuje Českou republiku, asi tak něco jako ten pověstný Hurvínek válku. Že tu máme hluboké, liduprázdné a rozsáhlé lesy jižně kousek od Prahy, rozlehlá středověká sídla se sítí tajných chodeb a zároveň plná sluhů a dveřníků (!) v livreji, vždy ochotných posluhovat majiteli panství (!), jehož rodina kolaborovala s nacisty, to už jsou jen drobnosti, kvůli kterým sem rozhodně nechci psát, že se jedná o spoiler.
Doporučuji brát Jantarovou komnatu jako fantasy a pak se vám možná líbit bude.

Belanna
06.06.2024 4 z 5

Knížka na mě udělala dobrý dojem.
Škoda, že objevení Jantarové komnaty nebylo opravdové.
Napínavý a akční thriller, který nebyl zaměřen pouze na hledání samotného pokladu, ale byly zde zdařile vykresleny i životní příběhy většiny zúčastněných.
Nenudila jsem se.

Autogramiáda Steva Berryho v Neoluxoru