Japonština pro každého přehled

Japonština pro každého
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514256/japonstina-pro-kazdehoXbjJC4-DUi-.png 5 3 3

Zajímá vás Japonsko? Chcete se zorientovat v základní japonské gramatice, naučit se běžné fráze a navíc se dozvědět spoustu zajímavostí o japonské společnosti a kultuře? Ať už vás zaujaly komiksy manga, sledujete anime, anebo vás oslovila spíš tradiční japonská estetika, příručka Japonština pro každého vám pomůže vyznat se v japonském jazyce i v japonské kultuře a tím snáze proniknout do odlišného způsobu uvažování. Ve čtyřiadvaceti lekcích získáte základní vhled do japonštiny skrze jednoduché výklady se spoustou příkladů, seznámíte se s japonskými významnými svátky a dalšími sezonními událostmi, a přijdete na kloub pojmům, které jsou pro japonskou kulturu a společnost typické. Příručka se hodí jako učebnice pro základní kurzy japonštiny, kde může být výhodou, že je veškerá gramatika vykládána na bázi češtiny. Je ale určena i samoukům, proto je všude vedle japonského zápisu uveden i přepis latinkou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Japonština pro každého. Přihlašte se a napište ho.

knih-o-mol
18.07.2024 4 z 5

Byl jsem trochu skeptický ohledně výuky na bázi češtiny, ale jako úvod do japonštiny to je překvapivě dobré. Pokud si čtenář osvojí hiraganu a katakanu až na konci knihy nevšimne si chyb, které se vyskytují v textech psaných znaky v předcházejících kapitolách. To nevadí, jde patrně o chyby při kopírování při editaci textu. Pro samouky je mnohem větší problém absence klíče k procvičovacím cvičením, protože voják sám v poli těžko pozná, že procvičuje špatně. Kvůli těmto nedostatkům dávám o hvězdu méně.

Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)

08.06.2023

Kniha Japonština pro každého v seznamech

japonština

Autoři knihy