Jar v Jekaterinburgu přehled

Jar v Jekaterinburgu
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479228/bmid_jar-v-jekaterinburgu-fAq-479228.jpg 4 14 14

Vincent prichádza na sibírsku výskumnú stanicu Belyj krot. Jeho úlohou je priblížiť vedu bežným ľuďom. V izbe hlboko pod zemou nachádza čas a pokoj na písanie novej knihy, do ktorej sa mu postupne vlievajú miestni vedci, ich objavy z permafrostu, sprievodkyňa Jelena i krajanka, ktorá uviazla na svojich cestách a nedokáže sa vrátiť domov. A kto vie, čo ukrýva starosta neďaleko za mestom...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jar v Jekaterinburgu. Přihlašte se a napište ho.

lydie7986
03.02.2024 5 z 5

Druhá knížka Lukáše Cabaly, kterou jsem si s chutí přečetla. Tušila jsem, do čeho jdu a očekávání rozhodně nezklamala. Klobouk dolů, že autor vychází z reálných poznatků a díky knížce jsem se seznámila i s dvěma úchvatnými obrazy, které opravdu existují.
Kdo čeká detektívku, bude zklamaný. Je to poetická lehce tajemná změť nápadů s přesahem do ekologické sci-fi :-D Prostě originální!

wiix
16.02.2023 2 z 5

Niekedy si knihu požičiam podľa obalu alebo vydavateľstva, ilustrátora či pocitu. Tuto to bolo také kombo a bolo to sklamanie z vlastného inštinktu, lebo kniha ma ale že vôbec nezaujala a popravde a po dlhej dobe neviem nájsť iné pozitívum, prečo si ju prečítať, iba ak netradičnosť a tých pár ilustrácii. A bola krátka!

kjší
01.11.2022 3 z 5

Lukáš Cabala si ide ďalej svojou cestou. Podobne ako v Satori to dá 2v1: dodá zaujímavý príbeh a popritom sa stihne vypísať z osobných vecí. Začiatok mi asocioval Solaris. S blížiacim sa koncom to dlho vyzeralo, že pointa pôjde do stratena, no nakoniec ešte v poslednej minúte stihol dva góly, takže to uzavrel s prehľadom. Satori bol zrejme silnejší bujón, ale zase aj väčsia depka.p.s.: oceňujem dĺžku knihy.

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Kniha Jar v Jekaterinburgu v seznamech

v Mé knihovně7x

Lukáš Cabala
slovenská, 1986
2020  73%Satori v Trenčíne
2021  77%Jar v Jekaterinburgu
2023  62%Spomenieš si na Trenčín?
2023  87%Jeseň v lese