Jařmo, parkán, trdlice přehled
Alena Vondrušková
Jedinečnost celkového zpracování, několik set hesel nabitých zajímavými informacemi o životě v minulosti, zábavnou formou podané historické souvislosti, bezmála tisícovka fotografií, to jsou hlavní přednosti této krásné publikace, která je určena všem návštěvníkům hradů, zámků, muzeí a skanzenů, milovníkům historických filmů a zájemcům o historii vůbec. Jistě se i vám stává, že vaši pozornost při prohlídce historické památky upoutá nějaký předmět, a vy netušíte, k čemu se dřív používal. Anebo nevíte, k čemu sloužily nástroje vašich babiček a dědů, které máte na chalupě. Sledujete děj filmu a divíte se, jak jsou jeho představitelé oblečeni a jakými předměty obklopeni. V abecedně uspořádaných heslech z nejrůznějších oblastí lidské činnosti se dozvíte vše potřebné, a nejenže se poučíte, ale skvěle pobavíte.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jařmo, parkán, trdlice. Přihlašte se a napište ho.
![Zemlja Zemlja](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/426956/m_zemlja-6608f451e7343.jpg?v=1711862866)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moc hezká knížka, záslužný počin. Mladší osoby ho musí ocenit. Slovník s obrázky, abychom nezapomněli slova, která pojmenovávají mizející reálie.
![Vidlička Vidlička](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/186295/m_vidlicka-B1a.jpg?v=1644349070)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Spíš zklamání, protože hesla jsou podle mě všeobecně dost známá. Nového jsem se dozvěděla jen pomálu... Ale hezky zpracovaná.
Kniha Jařmo, parkán, trdlice v seznamech
v Mé knihovně | 24x |
2004 | ![]() |
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |
2014 | ![]() |
2014 | ![]() |
Většinu jsem znala,ale stejně jsem spokojená.Knížka je hezky zpracovaná a já jsem trošku chytřejší.