Jaskynný muž přehled
Jørn Lier Horst
William Wisting série
Najnovší detektívny román nórskeho autora začína úmrtím vo Wistingovom bezprostrednom susedstve. Len o tri domy ďalej od inšpektora sedí už štyri mesiace pred blikajúcim televízorom mŕtvy muž. Nič nenaznačuje tomu, že by mala smrť kriminálne pozadie. Viggo Hansen bol „neviditeľný“ človek, jeho úmrtie sa nemá prečo ocitnúť na titulných stránkach novín, no niečo na jeho skone nedáva pokoj inšpektorovej dcére, novinárke Line. Zamýšľa napísať portrét celkom neznámeho muža, ktorý žije uprostred dnešnej spoločnosti. Púšťa sa do pátrania a súčasne prichádza na policajnú stanicu hlásenie o ďalšom úmrtí. Aj táto obeť nesie všetky známky toho, že je mŕtva už dlhší čas. Nález tela je úvodom jednej z najväčších vyšetrovacích akcií v dejinách nórskej kriminalistiky.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , PremediaOriginální název:
Hulemannem, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jaskynný muž. Přihlašte se a napište ho.
Tak tato kniha je za plný počet hvězdiček. Výborná zápletka, vše do sebe zapadalo a hodně čtivá kniha. Vřele doporučuji milovníkům tohoto žánru.
Náhodou jsem zjistila, že mám knihu ve čtečce, zrovna jsem neměla co číst, tak jsem se do ní pustila … a ona už nepustila mě! Obrovské překvapení, sice až 9 kniha v sérii, ale moje první od autora. Uspěchaný konec, proto ubírám jednu hvězdu. Určitě si přečtu další díly.
Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)
07.04.2024
Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)
03.03.2024
Kniha Jaskynný muž v seznamech
2018 | Poustevník |
2016 | Honicí psi |
2018 | Zaslepení |
2014 | Na zimu zavřeno |
2019 | Na dně |
Zatiaľ prvá kniha od autora, ale veľmi dobre som sa chytil.
Ide to parádne, krásne to ku koncu graduje...až brutálne rýchlo :-) Vidno, že autor je bývalý policajný vyšetrovateľ.
Pekne vie opísať ako funguje policajné vyšetrovanie - šľape to jak hodinky :-)
Určite sa k nemu vrátim. Vrele doporučujem.
P.S. A čo sa mi páči: autor nepotrebuje vymýšľať a opisovať nechutné násilnícke scény (ako mnohí iní autori), aby čitateľa šokoval, alebo vtiahol do deja. Ide to krásne aj bez toho.