Bourneovo dilema přehled
Robert Ludlum , Eric Van Lustbader
Jason Bourne série
Volba mezi dvěma životy nebyla pro Jasona Bournea nikdy těžší. Jason Bourne se zavázal ke splnění velmi neobvyklé mise: sehrát úlohu dvojníka syrského ministra na významném blízkovýchodním summitu. Uprostřed jednání však do místnosti vtrhnou ozbrojenci a zmasakrují všechny přítomné – až na jednoho. Jasona Bournea totiž potřebují živého. V podzemním bunkru se Bourne poprvé setkává se strůjcem svého únosu, neblaze proslulým teroristou El Ghadánem. Ten si pro něj kromě mučení přichystal i jeden opravdu speciální úkol: zavraždit prezidenta Spojených států amerických, jenž má v dohledné době vyjednat mír mezi Izraelem a Palestinou. El Ghadán je odhodlán příměří zabránit za každou cenu. Proto drží v zajetí i Bourneovu přítelkyni Sorayu a její dvouletou dcerku. Pokud Bourne odmítne splnit zadaný úkol, zajatkyně zaplatí za jeho rozhodnutí životem. Jason Bourne tak stojí před drásavým dilematem: má zachránit Sorayu a její dcerku, nebo prezidenta?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2015 , DominoOriginální název:
The Bourne Ascendancy, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bourneovo dilema. Přihlašte se a napište ho.
Bourneovo dilema. Co k této knize napsat je taky dilema. Myslím, že i přes propracovaný příběh a pohled do centra terorismu, jde o nejslabší díl Bourneovek. Bourne se tentokrát musí rozhodnout, jestli udělá atentát na prezidenta spojených států, nebo zachrání svou unesenou známou s malou dcerkou, které unesl největší a nejhorší terorista světa. Příběh je rozdělen do tří částí. Bourneovo začlenění do centra terorismu, příběh bodyguardky prezidenta, která má Bournea zabít ( zcela zbytečná část, která jen odvádí pozornost ) a příběh unesené s dcerkou, který je asi nejhezčí. Po 500 stranách zjistíte, že vše se otočí naopak, po dalších 50 je po všem a na vyhledání a zabití nejhoršího teroristy světa, autorovi stačila jen jedna a půl stránka. Smutné. Hezké téma, které nebylo využito. Za mně opravdu škoda.
Další akce mého oblíbeného hrdiny popisovaná druhým autorem. Připadá mi, že to původní autor psal lépe.
Připravované knižní novinky (9. - 15. 3.)
08.03.2015
Kniha Bourneovo dilema v seznamech
U této knihy jsem se nenudil