Jazdec bez hlavy přehled

Jazdec bez hlavy
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103559/bmid_jazdec-bez-hlavy-KHB-103559.jpg 4 147 147

Bezhlavý jazdec je westernový príbeh s detektívnou zápletkou. Dcéra bohatého plantážnik sa zamiluje do lovca mustangov. Ich láske však nepraje plantážnikov synovec, ktorý si chce svoju sesternicu vziať za manželku. Jedného dňa si s lovcom mustangov vyjde na koňoch plantážnikov syn. Domov sa však vráti len jeho kôň a mladý plantážnik nie je k nájdeniu. Zmizne však aj lovec mustangov. Namiesto týchto dvoch sa však objaví bezhlavý jazdec, ktorý jazdí na svojom koni s hlavou v podpazuší. Samozrejme sa vyrieši obe záhady, ako zmiznutie oboch mužov, tak aj existencia bezhlavého jazdca.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Mladé letá

The Headless Horseman, 1866

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jazdec bez hlavy. Přihlašte se a napište ho.

špulo
14.01.2025 4 z 5

Príjemná dobrodružka s trošku pomalším rozbehom, no neskôr s fajn napínavým dejom. Aj pre mňa jedna z kníh, ktoré mi v detstve žiarili na cestu. Vlastním starodávne vydanie zdedené po starých rodičoch, ktoré vyzerá, že samo prejazdilo texaské prérie krížom krážom. Ani ho sem nedokážem pridať, pretože v ňom chýbajú stránky s technickými údajmi (ak niekto máte, pridajte - zrejme pôjde o vydanie nakladateľstva SNDK z 50tych rokov). Hoci sa mi to vtedy trochu horšie čítalo kvôli prekladu (iný sa mi do rúk nedostal), zvládol som to viac krát ;)).

kolacky
02.09.2024 5 z 5

Spíš pro mládež, ale i tak jsem si ráda znovu po letech přečetla napínavý příběh z doby osidlování Texasu. Mladým jsem držela palce, ale mým hrdinou byl Zeb Stump, neohrožený a chytrý traper.

mila2411
03.05.2024 4 z 5

Hezky odvyprávěná legenda z dob divokého západu.

Kniha Jazdec bez hlavy v seznamech

v Mé knihovně137x