Je Dana vinna? přehled
Pavel Valenta
Doktorka Dana Vandasová je obviněna, že zabila svou přítelkyni. Hájí se marně, vše svědčí proti ní. Spíše detektivní příběh, v němž ale láska a síla vášně, které probouzí, hraje velkou roli.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Je Dana vinna?. Přihlašte se a napište ho.
Ľudský život sa skladá z náhod, ktoré tvoria súvislú reťaz. Len málo ľudí má schopnosť posúdiť svoj život tak objektívne, ako si to vyžaduje pravda. Šťastné udalosti zvyčajne pokladajú za výsledok svojho úsilia a zdatnosti, nešťastné zhody okolností zasa za dielo osudu, proti ktorému nemožno bojovať, pretože je predurčený. Skutok však ostáva.
Kniha Je Dana vinna? v seznamech
Část díla
- Je Dana vinna? 1941
1992 | Je Dana vinna? |
1940 | Dva světy |
1939 | Věčný sen |
1992 | Třikrát cesta za štěstím 1 |
1942 | Jeho bohatá žena |
Netypicky pro tuto edici detektivní román začíná slibně. Nepodařené manželství, vypočítavá milenka manžel, který propadl hráčské vášni a morfiu a smrt dobré Mileny, vlastně zákeřná vražda. Z její smrti je obviněna její přítelkyně Dana , protože pracuje s jedy a pak se na třiceti stránkách hustého a vybledlého písma řeší , je Dana vinna nebo vyjde najevo její nevina. Filmová fotka z tohoto přebalu je jistě z jiného filmu, nepamatuji si , že by byl tento román zfilmován .