Je Miška myška? přehled
Taťjana Lehenová
Knižní předloha oblíbené divadelní hry Myška z bříška „Mami, a jaký to bylo před narozením? Co se děje v bříšku?“ Pamatujete si ještě na tyto otázky? Koho by odpověď nezajímala. Vklouzněte do příběhu, který se dnes a denně odehrává a kdysi se stal také každému z nás. Zjistěte, jak jsme se cítili, než jsme se narodili, čím jsme se zabývali, co bylo legrační a co důležité, jaké potíže jsme možná museli řešit.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Je Miška myška?. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá dětská knížka, jen nevím, nerozšíří-li řadu těch, které se líbí dospělým, ale k dětem si nacházejí cestu jen obtížně (Život a cesta hrocha Obludvíka, Analfabeta Negramotná). Mně se nejvíce líbily první a potom závěrečné stránky - malé dámy, malí pánové. Tatínek je velmi svérázný jedinec; kapitoly Táta nás nechce nebo Táta nechce poslouchat byly takové "ze života". Ale maminka nijak nezaostává, takže Miška - jejich dítko - jen pokračuje v jejich stopách.
Naprosto rovnocennou součást knížky tvoří ilustrace Lubora Ondráše. To je důvod, proč nechápu existenci dětských e-knih . . .
Kniha Je Miška myška? v seznamech
2017 | Je Miška myška? |
1989 | Pre vybranú spoločnosť |
1997 | Dúšok jedu |
1991 | Cigánsky tábor |
2023 | Nepoložená otázka |
První část, kdy si maminka a posléze i tatínek povídali s Myškou v bříšku, mě moc nebavila. Druhá část, kdy se vyprávění ujala malá Miška, se mi naopak líbila moc. Celá kniha je napsaná "hezkou češtinou", takže ji ocení víc dospělí. Ilustrace jsou skvělé.