Jediná správna vec přehled
Anna Quindlen
Úspešná absolventka Harvardovej univerzity a nádejná redaktorka časopiu Ellen Gulden musí nečakane prerušiť sľubnú kariéru v New Yorku a vrátiť sa do malého mestečka. U jej matky Kate zistili rakovinu a otec Georg, vážený profesor na miestnej univerzite sa rozhodol, že sa o ňu bude dcéra starať. No pre Ellen predstavuje starostlivosť o chorú mamu takmer neprekonateľnú úlohu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1999 , Ikar (SK)Originální název:
One True Thing, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jediná správna vec. Přihlašte se a napište ho.
Krásna, ale smutná a dojímavá kniha. Kniha o milujúcej matke, ktorá okrem svojho vážneho zdravotého stavu, musí znášať aj neveru manžela, o ktorej jej dcéra nemá ani tušenia a preto vníma svojho otca ako najdokonalejšieho a najrozumnejšieho tvora na svete a svoju matku viac menej zatracuje. O to krutejšie je zistenie, keď sa dozvedá pravdu a zistí aký je jej otec egoista a kto je vlastne najhodnotnejší človek v jej živote, aj keď spoločného času už zostáva tak málo...kniha samozrejme obsahuje oveľa viac, určite sa oplatí prečítať si ju .
Dojemný příběh. Čtyřiadvacetiletá dívka opouští svoji práci a hektický život v New Yorku a vrací se do rodného domu na malé město, aby pečovala o svou matku, které byla diagnostikována rakovina. Nemoc je neúprosná… Poté, kdy matka svůj boj s nemocí prohraje, upadne dcera do podezření, že zapříčinila její smrt podáním velké dávky morfia. Za mne mezi *** a ****
Kniha Jediná správna vec v seznamech
americká literatura romány pro ženy
Četla jsem v lednu 2003. Podle mých poznámek:
Hezké, ale špatně se čte, asi špatně přeloženo.