Jediná vzpomínka Flory Banksové přehled

Jediná vzpomínka Flory Banksové
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335040/bmid_jedina-vzpominka-flory-banksove-BAl-335040.jpg 4 156 156

Sedmnáctiletá Flora nemá žádnou krátkodobou paměť, její mysl několikrát denně vymaže všechny vzpomínky, které nashromáždila, a vrací se do věku deseti let, kdy jí byl z mozku vyoperován nádor. Když však políbí Drakea, který den nato opouští město, vzpomínka jí zůstane. Flora je přesvědčena, že právě on by dokázal jí vrátit vzpomínky a scelit její mysl. A když jí Drake navrhne, aby za ním přijela do malého městečka na druhé straně světa, Flora souhlasí. Je si totiž jistá, že právě v tom okamžiku jí začíná nový život. A tak vyráží na cestu do malé vesnice na severu Norska jen s nápisem Buď statečná napsaným na kůži a s papírem, na který si poznamenala, kdo je a kam putuje. Ale od momentu, kdy dorazí k polárnímu kruhu, nic není takové, jak se zdá být. A ona musí být víc než jen statečná, aby poznala sama sebe a dostala se do bezpečí.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

The One Memory of Flora Banks, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jediná vzpomínka Flory Banksové. Přihlašte se a napište ho.

uzivatel83509
01.07.2024 4 z 5

Kniha byla velice zvláštní. Co mě nebavilo: číst pořád dokola a dokola to, jak si Flora neustále připomínala chvilkové vzpomínky a taky její cestování za Drakeem - to se přiznám, že jsem i pár řádků přeskočila, bylo to moc zdlouhavě napsané a asi bych čtení vzdala v půlce knihy.
Konec příběhu, kdy se konečně s Drakeem setkala, se mi fakt líbil, jak byl sepsaný - i přesto, že to nebyl happy end :-) chtěla jsem dát tři hvězdy, ale za ten konec dávám 4

ivka7708
12.05.2024 3 z 5

Téma ma zaujala, a tak som sa rozhodla dať knihe šancu, aj keď u mňa v knižnici už nejakú dobu ležala nepovšimnutá. Začiatok knihy bol dosť sľubný ale potom sa dej začal nekonečne ťahať. Celá prvá časť sa dosť opakovala, keďže hrdinka stále zabudne čo sa stalo a musí si to pripomínať. Vety sú krátke aby odpovedali mentalite 10 ročného dievčaťa. Čítate teda stále rovnaké pasáže dookola a niekoho to môže aj odradiť. Zasa to začína byť zaujímavé okolo strany 80. Ale keď sa človek prekoná a dostanete sa k druhej časti, už to začína byť zaujímavé. Záver knihy ma presvedčil dať vyššie hodnotenie než som pôvodne zamýšľala. Pre mňa bola táto kniha vybočením z mojej komfortnej zóny ale určite neľutijem.

Agatha84
14.02.2024 3 z 5

Nedařilo se mi uvěřit stěžejní myšlence příběhu... nechci nijak zpochybňovat existenci anterográdní amnézie a její důsledky, ale autorce se to pro mě nepodařilo podat tak, abych se stala zaujatou.
Naopak, po celou dobu čtení mi nebylo dobře, chudák Flora mě pouze strašně znervózňovala.
A protože nějaké emoce v tom tedy byly, dávám za tři.

Kniha Jediná vzpomínka Flory Banksové v seznamech