Jedlová samota (2018) | Databáze knih

Jedlová samota přehled

Jedlová samota
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/556357/bmid_jedlova-samota.jpg 4 203 203

Dramatizovaná četba kriminálního thrilleru podle skutečné události Kdo vraždil? Byl to vůbec člověk, nebo symbolický černý jezdec, o němž se v kraji tradují ústně vyprávěné historky... Strhující drama nemilosrdného vyvraždění statkářské rodiny s prvky psychologické studie. Námětem knihy Jedlová samota je skutečná událost, která se stala v Bavorsku po světové válce. Pachatel nebyl nikdy usvědčen. Podrobnosti rozkrývají obyvatelé horské vesnice při výsleších na policii. Hlavním vypravěčem je neznámý pozorovatel (jakési Boží oko nebo alter ego vraha). Autorka Jedlové samoty Andrea Maria Schenkelová si do svého literárního příběhu vraha dosadila. Zvolila jednoho z hlavních podezřelých při vyšetřování skutečné události. Přiklonila se tedy k jedné z nejpravděpodobnějších verzí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , AudioStory

Tannöd, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jedlová samota. Přihlašte se a napište ho.

Christie2020
18.04.2025 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu a moc se mi to líbilo. Lepšímu pochopení vztahů tedy pomohlo, že jsem daný příběh znala. Jedná se o jakousi “zdramatizovanou” verzi audioknihy a díky tomu jsem byla víc vtažená do děje. Charismatický hlas pana Dvořáka byl jen třešničkou na dortu!

Kortez
23.03.2025 audiokniha 4 z 5

Audiokniha.
Příjemný poslech pohodové kriminálky s mysteriozními prvky, které příběh povýšili na další level napětí. Pro mě knížka kterou doporučuji na překonání dlouhých zimních večerů.

Alethea_k
22.03.2025 3.5 z 5

Jako audio byla kniha moc fajn, nelituju poslechu. Ale zase si nemyslím, že je "povinnost" každého to přečíst. Existují i lepší knihy s touto tematikou.

Ocenění knihy (1)

2007 - Deutscher Krimi Preis (1. National)

Kniha Jedlová samota v seznamech

v Mé knihovně52x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)