Jedna dobrá vec přehled

Jedna dobrá vec
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496087/bmid_jedna-dobra-vec-RrN-496087.jpg 4 189 189

Život je ako horská dráha. Už keď ste na vrchole môže vás nepríjemne prekvapiť strmý pád. Liv Brooksová po rozvode impulzívne vymení svoj londýnsky mestský život za hornatý Yorkshire. Chce začať odznova. No to nie je vždy jednoduché. Z miestneho útulku sa rozhodne adoptovať psíka Harryho, aby jej nebolo tak smutno. Každý deň sa spolu prechádzajú po okolí, aby Liv lepšie spoznala svoj nový domov, a postupne zisťuje, že nie je jediná, ktorej by prospel nový štart. Spoznáva staršieho osamelého pána Valentína, mladého bojazlivého chlapca Stenleyho a Mayu, tínedžerku, ktorá je nahnevaná na celý svet. A veci sa pomaly začínajú meniť. Jedna dobrá vec je srdcervúci román o priateľstve a hľadaní vlastného šťastia v živote. Ak sa všetko vo vašom živote rozpadá, potrebujete len jednu dobrú vec, ktorá vám pomôže ho dať znovu dokopy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Noxi

One Good Thing, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jedna dobrá vec. Přihlašte se a napište ho.

Aneleh
22.01.2025 5 z 5

Tuhle knihu moc a moc doporučuji, také jsem si ji přidala k těm, na které nezapomenu.
Každého v životě potkala nebo může potkat nějaká ztráta a pak by si měl tento příběh přečíst. Je v něm tolik pravdivých myšlenek, provází nás sedmi fázemi smutku a nenásilně dává rady, jak lze ztrátu přeměnit ve svůj prospěch. Kniha má přes 500 stránek, ale mně by nevadilo i víc. Čtení ubývá velmi rychle a každá stránka je opravdový zážitek. Zároveň vás to nutí zpomalit, zamyslet se a neztrácet naději.
Na konci mě opravdu dostalo těch 21 bodů od pejska Harryho. Sice jsem více kočkařka, ale myslím si, že to sedí na všechna zvířátka, že se od nich můžeme hodně důležitých věcí naučit, že nám dávají strašně moc. A vím, že někdy doopravdy stačí udělat tu jednu dobrou věc a jedno z nich si pořídit, aby se váš život změnil k lepšímu...

lidunka1
19.01.2025 2.5 z 5

Těšila jsem se na příběh hlavní hrdinky. Když se na straně 60 přidala další nová postava a třetí linie příběhu, vzteky jsem knihu zabouchla a vracím do knihovny.

Květi62
02.01.2025 5 z 5

Tak tahle knížka byla vánoční dárek. Nikdy jsem o ní neslyšela a autorku neznala. O to větší překvapení to pro mě bylo. Knížka se krásně četla, děj pěkně plynul, náhody se stávaly důležitou součástí děju. Jako vždy, když mě knížka zaujme, jsem si vzala čistý list papíru a vypisovala pěkné myšlenky. A že jich bylo.
Hlavní hrdinka Liv odchází po rozvodu z Londýna, který vyměnila za život na vesnici, kde dříve žili její prarodiče. Těžké začátky jí pomáhá překonat Harry, starý pes, kterého si vzala z útulku. Vzít si Harryho bylo její nejlepší rozhodnutí. Spolu s ním získává nové přátele a nový pohled na život.
Ano, konec byl jako z pohádky, ale já jsem si přesně takový konec přála.
Moje první knížka, kterou jsem dočetla v tomto roce a já ji všem doporučuji.

Dvanáctý ročník KNIHOMÁNIE startuje v pátek 21. října 2022

21.10.2022

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022

Mezi dvěma světy, Dvojník a další knižní novinky (27. týden)

03.07.2022

Ale, nemá smysl ohlížet se zpátky, protože to není směr, kterým jdeš.

Být statečná znamená nemít z ničeho strach ale být odvážná znamená něco dělat, přestože se člověk bojí.

Každý někdy pořebuje pomoc - nejtěžší je ji přijmout.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Jedna dobrá vec v seznamech

v Mé knihovně103x