Jednota bratrská v městech pražských v době předbělohorské a rejstřík členů pražského sboru přehled
Olga Fejtová
V roce 2006 došlo v Mladé Boleslavi k významnému nálezu archivu Matouše Konečného, biskupa Jednoty bratrské. Jeho součástí je i evidence jejích členů z Prahy a ze středních Čech, jejíž edici spolu s úvodní studií a biogramy všech členů přináší tato kniha.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jednota bratrská v městech pražských v době předbělohorské a rejstřík členů pražského sboru. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Jednota bratrská v městech pražských v době předbělohorské a rejstřík členů pražského sboru v seznamech
Edice dosti unikátně dochovaného seznamu členů pražského sboru Jednoty bratrské je doplněna úvodní studií a medailonky jednotlivých v seznamu obsažených členů. Zatímco vlastí seznam a medailonky člověk asi ocení pouze příležitostně, při nějaké vlastní badatelské práci při níž se bude dotýkat právě těchto konkrétních postav, úvodní studie je skutečně zásadním pojednáním o tématu Jednoty bratrské v Praze i v celé tehdejší české společnosti. Celkový dojem: 80%