Jednou je málo přehled
Jacqueline Susann
Román o tragickém osudu dcery filmového režiséra se odehrává v prostředí umělců a milionářů. Dcera úspěšného filmového režiséra se vrací po třech letech léčení v evropských sanatoriích do New Yorku. Zjistí, že její otec však už není ani úspěšný, ani bohatý a svoji finanční situaci řešil sňatkem s bohatou dámou. Hlavní hrdinka zbožňuje svého otce až nepřirozeným způsobem a marně se kvůli němu snaží začlenit do nového prostředí a postarat se o sebe. Bezvýsledně hledá rovnováhu v řadě milostných avantýr a nakonec spáchá sebevraždu pod vlivem drog.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1993 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Once is not enough, 1973
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jednou je málo. Přihlašte se a napište ho.
Kdysi dávno jsem četla údolí panenek a pamatuji, jak mě nadchlo. Tak jsem zkusila jinou knihu autorky a dost jsem narazila. Námět zaujal, chvíli to vypadalo nadějně, hlavní hrdinka, naivně se zapojující do společnosti byla občas i vtipná. Pak přišly injekce a psycho stavy. Jejich popis byl dost špatně čitelný, skutečně v tom byl znát vliv LSD. A konec?
Tak tohle už nikdy víc...povrchní, naivní a hloupé...a ten překlad taky hrůza, jméno hlavní hrdinky January je přeloženo Ledena? To jako fakt? A několikrát použitý výraz "jseš" mně taky dost iritoval.
Kniha Jednou je málo v seznamech
Mám velmi milou, postarší sousedku, která mi čas od času nechává na klice od dveří zavěšené knihy. Jak jsem již díky několika darovaným knižním kouskům zjistila, je to milovnice klasické červené knihovny. Očekávala jsem tedy klasický, stupidní román a byla jsem mile překvapena co mi obsah této knihy nabídl. Za mě velmi pěkný zážitek. DÍK!