Jedu dál přehled

Jedu dál https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88164/bmid_jedu-dal-c0n-88164.png 4 117 117

Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá kniha přináší, kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až na nejvyšší světovou úroveň módy, také otevřenou výpověď o událostech při jejích návratech do vlasti a přibližuje nejnovější oblasti její tvorby.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jedu dál. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Renike
26.04.2024 5 z 5

První kniha Blanky se mi moc líbila. Tady už se hodně věci opakuje, které známe. Ale JEDE DÁL a je to super. Nádherné róby a svatební šaty, u barevných příloh jsem kochala. Knihy jsem vypůjčila z knihovny. Výstava Timeless běží letos taky v Obecném domě V Praze i s komentovanými prohlídkami - je možnost navštívit a vidět na vlastní oči.
Upoutávka tady:
https://www.youtube.com/watch?v=jv1DsjbGDbs&t=42s

Janadvorackova
23.12.2023 4 z 5

Je to x let, co jsem načapala otce, jak čučí na módní přehlídku paní Matragi. Podívala jsem se na něj nechápavě, načež z něj vylezlo, že "znal její mámu." Paní Blanka v knize píše, že její máma prodávala ve stánku. No a můj táta tam chodil. Jo, mám část příbuzných ve Světlé a "tam kolem." Táta se tam učil, potkal tam mámu, ale paní Blanku prý neznal. No, jsou od sebe tři roky a neučili se ani stejný obor.
I máma při pohledu na jeho zaujetí a brblání o "zlatých ručičkách a talentu" prohlašuje, že "bude určitě divnej," ale dál to nekomentuje.
Ale otec má pravdu, protože podle toho, jak svou cestu autorka v knize popisuje, se musela otáčet od rána do večera. A jo, na to nemůžete být lempl, takže pořekadlo o zlatých ručkách, v jejím případě v kombinaci s představivostí a talentem, bude platit.


knihovniceS
05.08.2022 5 z 5

Jedu dál
Dočetla jsem zajímavou knihu o zajímavé ženě, kterou asi zná celý svět. Je to poutavé čtení, které jsem v první polovině knihy hltala jako detektivku. Blanka Matragi nic nedostala zadarmo, vše musela vlastní pílí a šikovností vybojovat. Má velkou pomoc ve svém manželovi. Kniha je na krásném kvalitním papíře, trochu těžká do ruky, ale vadilo mi písmo. Nechápu, proč autoři zvolili drobnější písmo a ještě tenké??? I když po operaci očí vidím celkem dobře, nevydržela jsem dlouho číst a mrzelo mě, že musím zajímavou četbu přerušovat pro únavu očí. Kniha je provázená mnoha krásnými fotografiemi nejen z oblasti odívání. Dávám 5 hvězd a doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12.2. - 25.2.)

12.02.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jedu dál v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených8x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

autobiografické prvky módní návrháři

Autorovy další knížky

Blanka Matragi
česká, 1953
2011  84%Jedu dál
2006  72%Blanka Matragi