Jeho a její přehled
Alice Feeney
Aby získala zpět místo hlasatelky hlavních televizních zpráv, je Anna Andrewsová odhodlaná jít přes mrtvoly. Když dostane za úkol natočit reportáž o vraždě, která se stala v jejím rodném městečku, neváhá ani vteřinu. Na místě zjistí, že vyšetřování vede její exmanžel Jack Harper a obětí je kamarádka z dětství. Anna se rozhodne ve městě zůstat a přilepit se policii na paty. Má ale tajemství a není ani zdaleka jediná. Hra kočky s myší teprve začíná a z britského maloměsta se brzy stane místo řádění sériového vraha, který se vydal po stopách minulosti.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
His and hers, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeho a její. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Tuto svoji v pořadí třetí autorčinu knihu jsem opět poslouchala jako audio v němčině a bylo načtené dvěma hlasy. A sice ženským, který se ujal partu Anny, plus ještě i mužským, který pro změnu načetl Jacka a také neznámého pachatele. O co přesně v knize půjde, prozrazuje anotace. To však není ani zdaleka všechno ;-). Anna a Jack se sice již rozešli, ale ani jeden z nich stále nepřekonal náhlé úmrtí jejich společného děťátka, holčičky, která zemřela v pouhých třech měsících. K tomu došlo zhruba před dvěma lety. V současné době je nalezena zavražděná Annina kamarádka z dětství - a o vyšetření tohoto násilného činu se začnou oba zajímat. Později jsou zabity také další ženy, které mají úzkou souvislost s Anniným mládím. Dojde to dokonce tak daleko, že se hlavním podezřelým stane Jack, i když pracuje jako policista. A také já jsem dlouho netušila, zda má s vraždami něco společného... Krátce před koncem se samozřejmě ukáže, kdo za tím vším stojí, ale předpokládám, že zrovna tuto osobu nepodezíral vůbec nikdo... Kniha je výborně napsaná, autorka tato thrillerová psychodramata umí na jedničku, za to bych ji chtěla opravdu pochválit. No a tak mi nezbývá než dát hodnocení nejvyšší a knihu doporučit ;-).
Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)
09.04.2023
Kniha Jeho a její v seznamech
První polovina mě moc nebavila,hlavně krajně nesympatický obě dvě hlavní postavy - bylo mě vlastně jedno kdo je vrah,kdo přežije.Pak se to přibližně v polovině zlomilo a druhá část už docela frčela i když ani jedna postav si mě nezískala.Konec celkem překvapivý.