...jejich je království nebeské přehled

...jejich je království nebeské
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126805/bmid_jejich-je-kralovstvi-nebeske-vJt-126805.png 4 5568 5568

Novela známého amerického autora líčí baladický příběh dvojice potulných zemědělských dělníků, jejich sen o malém hospodářství, na které si chtějí vydělat a ušetřit nádenickou prací na ranči...

Literatura světová Novely
Vydáno: , Kvasnička a Hampl

Of Mice and Men, 1937

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ...jejich je království nebeské. Přihlašte se a napište ho.

Ivet_V
02.01.2025 4.5 z 5

Konečně povinná četba, která mě bavila! Krásně ukazuje podmínky tehdejší doby. Je pravda, že se to četlo pomaleji, ale alespoň byl zajímavý děj.

cabalenka
29.12.2024 5 z 5

Takto dokonale rozpracovat psychologii hned několika postav na sotva 100 stranách, to dokáže snad jen Steinbeck. Jeden z nejkrásnějších, nejdojemnějších a nejkrutějších příběhů o přátelství vůbec.

Ristridin
21.12.2024 5 z 5

Příliš krátké, příliš dojemné. Četl jsem naposledy před 9 lety k maturitě, ale stále mě ten příběh dokáže oslovit. Steinbeck dokázal vždy krásně popsat atmosféru a pocity postav. Tolik osudů, které se zde zvládly na malém prostoru, představit, je něco, co neumí každý. Je to vlastně o ničem a zároveň o všem. Každá postava na mě něčím zapůsobila a velkou část z nich bych nejradši objal.

Kniha ...jejich je království nebeské v seznamech

v Přečtených9 034x
ve Čtenářské výzvě1 780x