Jennie Gerhardtová přehled

Jennie Gerhardtová
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284796/bmid_jennie-gerhardtova-AYv-284796.jpg 4 36 36

Román amerického spisovateľa - sugestívny a dramatický obraz života americkej spoločnosti zo začiatku 20. storočia. Jennie je krásne, ale chudobné dievča, ktoré sa stáva obeťou koristníckeho okolia. Jej prvý milenec je senátor, no skôr, ako sa s ňou ožení, umiera. Druhý muž ju má rád, zmieruje sa aj s dcérou z predošlého vzťahu, no nedokáže vzdorovať spoločenskej mienke, preto sa Jennie obetuje a vzdáva sa ho....... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Jennie Gerhardt, 1946

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jennie Gerhardtová. Přihlašte se a napište ho.

Talita1
03.08.2024 5 z 5

Milujem tento román a čítala som ho teraz už druhýkrát. Jennie, dievča z chudobnej rodiny, je sympatická a skromná. Od začiatku som si ju obľúbila a jej konanie som chápala. Dreiser jemne vkladá do deja opisy, ktoré nepôsobia nudne a postavy veľmi dobre vykresľuje. Román má dobrý spád, nie je nudný a dramatické momenty to oživujú. Odporúčam.

Zuna1990
16.08.2021 4 z 5

Theodore Dreiser bol pán spisovateľ, ktorý vedel ľudskú psychiku a procesy v nej prebiehajúce opísať naozaj majestátne. Jennie Gerhardtová je príbeh mladej nešťastnej ženy, ktorá túži zabezpečiť sebe a svojej rodine lepší život. Túži po láske, nie po peniazoch a bohatstve. Tej sa jej v konečnom dôsledku nedostane. Smutný príbeh napísaný krásne. Zvláštna paralela.

TipsyChipsy
28.06.2018 5 z 5

Úžasný román úžasného autora. Skvěle psychologicky zpracovaný příběh jedné lásky. Je tam popsaný rozpor mezi bohatsvím a chudobou a otázky, zda je možné žít v souladu se svědomím v situaci hmotné nouze. Je tam láska, přitažlivost, vášeň v kontrastu s obecnou morálkou. Vše tak podrobně a citlivě popisováno až k otázkám o smyslu lidského života. Theodore Dreiser je snad největší americký spisovatel a myslím, že zkoumáním hloubek lidské duše se dá srovnat snad jen s velikány jako byli Tolstoj nebo Dostojevskij.

Kniha Jennie Gerhardtová v seznamech