Nikdy hrdinka přehled
Vanessa Len
Jenom nestvůra série
< 2. díl
Budoucnost mají v rukách nestvůry! Druhý díl temné fantasy série. Joan se podařilo nemožné: zresetovala časovou linii, zachránila svou rodinu a zničila hrdinu Nicka. To všechno však za příšernou cenu. Aaron, její nelehce získaný přítel (a snad i něco víc), je pro ni teď protivníkem, který se ji snaží zabít. A z Nicka, do kterého byla tak zamilovaná, je najednou naprostý cizinec. Jen Joan si pamatuje, že venku pořád číhá nemilosrdný nepřítel. Když ji smrtící útok zažene zpět do světa nestvůr, ocitne se před osudovou volbou. Dokáže zachránit ohroženou časovou linii?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
Never a Hero, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikdy hrdinka. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá čtivá mladistvá fantasy pokračuje a po první časové ose přichází další a s ní nové komplikace ale i bližší osvětlení nuancí života, historie a cestování nestvůr. Joan si jde sice za svým, není ale hloupá a její morální kompas funguje. Romantická linka je něžná. Aaron nebo Nick?! Tady očekávám klišé řešení - ti přehnaně zásadoví a omezení pravidly dostávají košem. Tak držím Aaronovi palce :) Oceňuju nastolení pestré škály vztahových komplikací jak v rovině rodinné (rodina nade vše i když si to někteří vysloveně nezaslouží?), tak vztahové ("nevyvážené/nerovnocenné" páry mají nebo nemají šanci/právo na šťastný život?) a společenské (kdo je hodnotnějším člověkem? Opravdu ten s pevnou společenskou pozicí/čistokrevný?). Dále mě oslovilo autorčino nadšení viktoriánským Londýnem, které je nakažlivé, lokace jsou dohledatelné a věřím, že díky sérii minimálně Holland House bude mít o pár návštěvníků víc - líbilo by se mi jít Londýnem po stopách Joan a jejich přátel. Samozřejmě knížce nechybí napětí, akce, překvapivé zvraty. Jdu optimisticky vyhlížet poslední díl.
Tak tohle mě bavilo. Podle mě lepší než první díl. Nikdy hrdinka má dlouhodobější záměr a cíl, pěkně na první knížku navazuje což je pro mě podmínka dobré série. Zároveň připravuje půdu třetímu dílu. Konec mě nepřekvapil, čekala jsem ho. Knížku doporučuji a těším se na další
Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)
25.02.2024
„,,Až tohle všechno skončí, musíme s tím něco udělat." - Aaron Joan“
Kniha Nikdy hrdinka v seznamech
v Mé knihovně | 106x |
ak by mal niekto záujem čítať, tak odporúčam čítať zaradom aj s prvou časťou /a možno si aj počkať na tretí diel/, nakoľko ja som mala dosť problém dostať sa cca po roku a pol znova do deja, podstatu príbehu som vedela, ale zabudla som na niektoré postavy, kto je presne kto a ako to celé bolo ukončené v rámci vzťahu Joan a tých dvoch chlapcov, takže som si len narýchlo "prelistovala" tú prvú časť
príbeh pokračuje tam, kde prvý prestal, nakoľko tým, čo Joan urobila, sa zmenil chod sveta, teda vlastne nastala úplne nová časová línia, v ktorej si skoro nikto nič z toho pôvodného nepamätá
a tí, čo vedia, čo je vo veci, s tým majú problém, takže sa Joan stáva utečenkou, ktorú prenasledujú vlastní ľudia - nestvúry
znova sa okolo nej zhromažďujú postavy, ktoré vystupovali v prvej časti, no majú iný charakter, inak reagujú, proste skoro všetko je inak
príbeh ako taký bol super, aj to, ako to pokračovalo, len mi už pripadal dosť prekombinovaný a chaotický, niekedy som sa strácala v tom, kde sa práve nachádzajú, teda čas a obdobie, koľko času od kedy ubehlo, vzhľadom k cestovaniu v čase a podobné veci, lebo sa to dosť výrazne a často menilo
ja som ale bola spokojná, len som dosť zvedavá, ako to celé chce autorka ukončiť, to že /asi/ zachránia svet sa očakáva, ale ako bude ukončených tých niekoľko vzťahových línií ? ..... hádam sa dočkám