Krvavý úplněk přehled
Katrine Engberg
Jeppe Korner a Anette Wernerová série
< 2. díl
V Kodani zavládla tuhá zima. Vyšetřovatel Jeppe Korner se právě vrátil z dovolené, jenže dobrá nálada mu dlouho nevydrží – ve sněhové závěji v Orstedsparken je nalezen mrtvý muž a Jeppe dostane případ na starost společně s kolegyní Anette Wernerovou. Policie mrtvého nejprve považuje za umrzlého bezdomovce, ale brzy se ukáže, že jde o známou osobnost zavražděnou brutálním způsobem. Oběť se navíc velmi dobře znala s Jeppeho nejlepším přítelem Johannesem, který najednou jako by se do země propadl… Skrývá svou vinu, nebo mu snad hrozí nebezpečí? Esther de Laurenti, čiperná důchodkyně a Jeppeho stará známá, moc dobře ví, že věci nebývají takové, jaké se zdají. Nezahálí a rozhodne se spustit vlastní vyšetřování, zatímco Jeppe je zatahován stále hlouběji do spletité sítě lží.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2018 , MottoOriginální název:
Blodmåne, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavý úplněk. Přihlašte se a napište ho.
Bohužel o třídu až dvě horší než předchozí kniha série. Autorka se snažila přidat na diváckosti a úroveň poklesla. Obsahuje zbytečně, prvoplánově nepříjemné scény i nadbytečné postavy, kterým se na konci dostane "spravedlností". Jediné, co se mi líbilo, byl posun mužské poloviny hlavní dvojice. U té ženské bylo bohužel od začátku jasné, co s ní bude dál. Atmosféra už takes nebyla tak hutná. Škoda :(
Knižní novinky (7.5. - 20.5.)
07.05.2018
Kniha Krvavý úplněk v seznamech
Detektivka, ve které není moc pátrání. Sledujeme spíš mezilidské vztahy vyšetřovatelů, podezřelých a rádobydetektivů. Všechno je odhaleno spíše pomocí intuice než nějakého pátrání. Autorka nám sice naservíruje čtyři podezřelé, ale že by mě nějak zajímalo, který z nic to nakonec bude, to se říct nedá. Navíc způsob vraždy, jakkoliv autorka dělá, co může, aby nás přesvědčila, že funguje, mi stejně připadá naprosto nereálný. Napsané pěkně, ale tak nějak bez přidané hodnoty.