Jeremiah: Puška ve vodě přehled
Hermann Huppen
Debutní album klasické belgické sci-fi série ze Země Jeremiah.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeremiah: Puška ve vodě. Přihlašte se a napište ho.
První půle sympaticky připomíná Texaský masakr motorovou pilou a člověk jen trne v očekávání, co že to ze zápletky nakonec vyleze. Jenže ono vlastně nic moc nevyleze. Bizarní rodinka je prostě jen bizarní rodinka a kriminální podtext sice zajímavě vykrystalizuje, ale žádné ohromující finále se nekoná. Pravdou je, že jde o jeden díl z více jak třicetidílné série, ale ta chybějící alba před tímto svazkem jsou jednoduše znát. Člověk nemá šanci plně pochopit souvislosti, stejně jako různé bezděčné náznaky a v důsledku ani přízračně postapokalyptickou atmosféru. Samotná epizoda je naštěstí snadno uchopitelná, ale kdybych měl možnost se s postavami blíže seznámit, možná by pro mě vývoj událostí nebyl takovou záhadou. Takhle je to pouhý střípek z mozaiky, který není vůbec špatný – minimálně kresby Hermanna Huppena rozhodně vynikají –, ale v důsledku ani nijak fascinující. Určitě by stálo za to číst sérii komplexně, čert vezmi mizernou redakci, jaké se nakladatelství KRC Comics dopustilo.
Krátké, nudné bez zasazení do suvislostí... Dva motorkaři jedou pustinou a zaseknou se na samotě u "lesa".
Kniha Jeremiah: Puška ve vodě v seznamech
Start údajně kultovní série. No možná kdyby to vydavatel nepotopit poněkud dyslektickým překladem, mohlo to být v dalších knihách lepší.