Ještě žiju přehled
Phil Collins
Upřímný, vtipný a nelakovaný příběh Phila Collinse, jeho písní, hitů a koncertů, jeho sňatků a rozvodů, jeho stoupání na vrchol hitparád i článků v bulváru. Jako jeden z pouhých tří světových hudebníků prodal více než 100 milionů desek a to jak ve skupině, tak jako sólový umělec. Collins nikdy neztratil svůj talent a napsal skladby, které znají posluchači po celém světě. Toto je příběh o jeho kariéry, od dětského herce po jednoho z nejúspěšnějších textařů pop music. Bubnoval téměř dřív, než se naučil chodit. Jeho kariéra začala v londýnských klubech v šedesátých letech. Pak přišly na řadu Genesis. Po odchodu Petera Gabriela začal i zpívat a jeho písně dosáhly světového věhlasu.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: 2017 , OmegaOriginální název:
Not Dead Yet: The Memoir, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ještě žiju. Přihlašte se a napište ho.
Skupina Genesis mě provázela celé dospívání a dost podstatnou část dospělosti. Autobiografie není můj oblíbený žánr, ale tady jsem zkrátka neodolala a nelituji. Samozřejmě mě nejvíc bavily ty části, které se týkaly mé oblíbené skupiny (mohlo tam toho být víc). Překvapila mě brutální upřímnost Phila Collinse, ať už se jedná o jeho nízké sebevědomí (věčná pozice outsidera ve skupině - i po tolika letech), rodinné peripetie, problémy s alkoholem a zdravotní potíže. Výborně napsaná a upřímná autobiografie, která rozhodně stojí za přečtení.
Už to tady někdo napsal několikrát, ale opravdu nejlepší autobiografická kniha, kterou jsem kdy četl.
Kniha Ještě žiju v seznamech
Upřímně - poslouchám tvrdší hudbu a Phil Collins pro mne byl vždy spíš popový zpěvák. Ani Genesis jsem dlouho nepřišla na chuť. Ale jestli to je stářím nebo určitým jiným pohledem na hudbu a život celkově - zaposlouchala jsem se do Genesis a pak objevila tuhle knížku. Jak tu už psali jiní - je to upřímná zpověď člověka, který nemá potřebu si na nic hrát a něco předstírat. Čtu a přitom si pouštím jeho písničky. Jako celek geniální. Moc doporučuji.