Jestřáb a holubice přehled

Jestřáb a holubice
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13061/bmid_jestrab-a-holubice-rG6-13061.jpg 4 39 39

Romanticko-historický román je zasazen do konce 16. století, do Anglie za vlády královny Alžběty. Krásná mladá dívka Sára, aby unikla z područí despotického otčíma, souhlasí s nabídkou k sňatku od lorda Devenporta, kterého však nikdy neviděla. Ví, že sňatek je výměnou za její pozemky v Irsku, ale přesto ji urazí, že se lord nechá při svatbě zastoupit a hodlá ji "uklidit" na jedno své sídlo. Aby se mu pomstila, využije přímluvy své tety a stane se jednou z královniných dvorních dam. Svojí krásou zaujme královnina oblíbence, svého manžela a stane se jeho milenkou. Zamýšlená pomsta však vyústí v hluboký milostný vztah. Jednoduchému příběhu tvoří kulisy poměry na dvoře královny Alžběty, vztah Anglie a Španělska a irský odboj.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet

The hawk and the dove, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jestřáb a holubice. Přihlašte se a napište ho.

petraj30
22.04.2024 3 z 5

Vůbec jsem to nečekala, ale byl to velmi pěkný příběh. Má však nějaké to "ale".
Netušila jsem že je 16. století tak moderní a pokrokové. Dobrý pokus, leč nevěrohodný. Určité pasáže mi brnkaly na nervy svým překladem. Mnohdy velmi kýčovitým a další a další nedostatky
Hlavní aktéři byli úžasní. Sára se mi velmi zamlouvala.
Konec knihy jako vždy až bolestně prodlužován. Něco přepsat, něco úplně vypustit a byla bych maximálně spokojená

uzivatel83509
16.08.2023 5 z 5

Kniha se mi tak líbila, že jsem si ji musela sehnat i domů, do své knihovničky! Krásný příběh! :-)

scarletblue
18.02.2022 4 z 5

Příběh mě bavil, byl poutavý a nenáročný. Jen hlavní hrdinka mi nesedla ať už svými činy či chováním. Jinak stojí za přečtení.

Kniha Jestřáb a holubice v seznamech

Virginia Henley
kanadská, 1935