Ježek v zahradě přehled
Monika Neumeier
Chcete se dozvědět vše podstatné o způsobu života tohoto roztomilého živočicha? Uměli byste se postarat o zraněného ježka či osiřelé mládě tak, aby se na jaře mohlo vrátit do přírody? Znáte ježčí jídelníček, uměli byste ježka nakrmit, zbavit parazitů, vybudovat mu vhodný příbytek, dodržovat hygienu tak, aby neonemocněl? A nebaví vás hledat všechny potřebné informace pracně na internetu, posílat dotazy a čekat na odpovědi? Pak si kupte tuto knížku, protože v ní máte všechny odpovědi na své dotazy hned po ruce a pěkně ucelené. Její autorka se už více než 40 let věnuje odchovu ježků a jejich biologii zná v teorii i praxi do nejmenšího detailu, rady od ní proto jsou, jak už je z výčtu patrné, přímo od pramene, neocenitelné a srozumitelné. Navíc kniha je plná informativních fotografií, které vám hodně napoví.... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata Zahrada
Vydáno: 2015 , GradaOriginální název:
Igel im Garten. Helfen, pflegen, beobachten, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ježek v zahradě. Přihlašte se a napište ho.
Skvěle napsaná kniha - tenká, ale plná zajímavostí a rad. Stručně popisuje ježky, jejich jídelníček, způsob života. Rady, jak se postarat o zraněného ježka, čím ho krmit, jaký mu udělat domeček a jak ho postupně navracet zpět do přírody. A jak přizpůsobit zahradu ježčím návštěvníkům :) Zaujala mě krátká kapitola o historii ježků. Naopak mi vadilo, že tam chybí popis vzhledu západního a východního ježka - celkově označení "náš domácí ježek" mi neseděl.
Doplněno fotografiemi a obrázky.
Pokud o ježcích nevíte nic, dostane se vám všech základních informací o tom, jak upravit a udržovat zahradu, aby se v ní ježkům líbilo, co musíte a nesmíte podle české legislativy, jak poznat zdravého ježka a toho, který potřebuje pomoc, jak má ta pomoc vypadat, atd atd. K tomu tabulky, nákresy a krásné fotografie.
Těch přesných pokynů a upozornění na to, co všechno se dá zkazit, je tu ale tolik, že se snadno můžete "vyděsit" a raději nedělat nic, protože veterinář se z vás přečtením nestane... (Trochu jako byste přelouskali příručku první pomoci a pak se ocitli "v akci").
No, ale aspoň vám dojde, že ježkovi můžete ublížit tolika různými způsoby (byť´ nevědomky či dokonce v dobré víře), že než se do něčeho pustíte, měli byste toho o ježcích poměrně dost znát.
Kniha Ježek v zahradě v seznamech
Stručné, jednoduché, ale dostačující informace jak přistupovat k přítomnosti ježka na zahradě. Doporučuji jak rodičů, tak i prarodičům - perfektní obrázková kniha se stručnými popisy a to si myslím, že bude bavit jak dospělé, tak i děti.