Jezuitský návod (téměř) na všechno přehled
James Martin
V knize známého jezuitského kněze nenajdeme řešení všech problémů, ale můžeme se naučit, jak hledat Boha úplně ve všem. Ignaciánská spiritualita považuje totiž za důležité opravdu všechno: eucharistii, Boží slovo, osobní modlitbu, službu potřebným, utrpení i radost, ale též rodinu, práci, sexualitu, sport, politiku, stejně jako přírodu, výtvarné umění, poezii a hudbu. Autor neobyčejně vtipně a přímočaře promýšlí otázky, které důvěrně známe: Jak zjistit, co mám ve svém životě dělat? Jak mám vědět, kým bych měl být? Jak se správně rozhodovat? Jak žít co nejjednodušeji? Jak být dobrým přítelem? Jak čelit utrpení? Jak být šťastný? Jak najít Boha? Jak se modlit? Jak milovat? Jak žít?... celý text
Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: 2018 , Karmelitánské nakladatelstvíOriginální název:
The Jesuit Guide to (Almost) Everything. A Spirituality for Real Life, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jezuitský návod (téměř) na všechno. Přihlašte se a napište ho.
Snadno čitelný, nekomplikovaný úvod do ignaciánské spirituality od veselého amerického jezuity. K tomu zážitky autora z jeho cesty do řádu a následující formace.
Krásná kniha! Jsem ráda, že jsem se nezalekla její tloušťky. :) Je velmi čtivá. Neuměla jsem si představit, že existuje kniha, kterou lze doporučit celoživotnímu katolíkovi stejně dobře jako čerstvému konvertitovi či hledajícímu, ale zde je! Martin píše s lehkostí, humorem, laskavostí a pokorou. Doporučuji!
Ocenění knihy (1)
2011 -
Christopher Award
(Books for Adults)
Kniha Jezuitský návod (téměř) na všechno v seznamech
přátelství křesťanství Bůh, Hospodin hledání smyslu života jezuité, Tovaryšstvo Ježíšovo Bůh a člověk spiritualita životní styl Ignác z Loyoly
2018 | Jezuitský návod (téměř) na všechno |
2014 | Radosť, humor, smiech a ich miesto v (duchovnom) živote |
2017 | Sedem posledných slov |
2021 | Jezuitský návod na modlitbu |
2017 | Opátstvo |
Výborné! Po prečítaní tejto knihy si opäť uvedomujem že život s Bohom má naozaj zmysel. Cez Jezuitskú spiritualitu máme možnosť nahliadnuť ako to cele chápal sv. Ignác a ako ďalej cez duchovné cvičenia viedol svojich nasledovníkov.
V knihe je aj plno praktických rad ako rozvíjať svoj duchovný život, ktoré môžu pomôcť nielen veriacim ale aj tým čo sú na začiatku cesty.
Stačí mať len otvorené srdce a ako hovorí sv. Ignác túžbu túžiť. Boh sa postará o ostatné.