Jidášův kmen přehled
James Paul Czajkowski
Sigma Force série
Z hlubin Indického oceánu se vynoří hrozivá epidemie, aby zničila lidstvo - neznámá, neporazitelná a smrtící choroba, která je však pouhou předzvěstí záhuby, jež má následovat. Na palubě zábavní jachty proměněné v provizorní nemocnici pátrají doktorka Lisa Cummingsová a Monk Kokkalis - agenti tajné organizace Sigma Force - po odpovědích na otázky kolem pohromy, jež náhle spatřila světlo světa. Jsou tu však další síly, s podstatně sobečtějšími pohnutkami. Lodi se náhlým a krutým útokem zmocní teroristé, kteří z ní udělají plovoucí laboratoř pro vývoj biologických zbraní. James Rollins, mistr v kombinování historických a vědeckých záhad s napínavým dobrodružstvím, se vrací s děsivým příběhem o prastaré hrozbě, která znovu povstává, aby zaplavila moderní svět.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
The Judas Strain, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jidášův kmen. Přihlašte se a napište ho.
Tak dnes ne. Tento díl se dle mého moc nepovedl. Nebudu vyjmenovávat všechny absurdity, ale bylo jich dost. Navíc mi to v podstatě přišlo jako obšlehnutý T virus z Resident Evil. Jedním uchem tam, druhým ven. James má daleko lepší knihy. Dnes jen průměr 65%.
Moderní Indiana Jones na kokainu. Místy nelogické a přepálené, s hromadou fascinujících nápadů, plné dobře napsané akce a zajímavých postav.
Ve čtvrtém díle drží Rollins výšku i směr. Něco vyčítat by bylo jako si stěžovat, že je voda mokrá. Není to pro každého, ale já si u toho dokážu skvěle odpočinout.
Kniha Jidášův kmen v seznamech
americká literatura tajné služby apokalypsa dobrodružství epidemie bioterorismus genetický kód dobrodružné romány
2008 | Amazonie |
2013 | Krvavé evangelium |
2006 | Mapa z kostí |
2007 | Černý řád |
2008 | Jidášův kmen |
(SPOILER) Vyprávět někomu příběh této knihy asi ani nejde. Nevím, jak by se na mě ten člověk koukal, kdybych mu popisoval, jak Monk s partou kanibalů slaňuje na loď plnou nakažených lidí ze sítě, do které každou chvíli udeří blesk a která vodí elektriku... Jenže nedá se nic dělat, mě to prostě baví, a to je asi to hlavní. Baví mě to střídání lokací a pátrání. Knihy JR mi hodně připomínají například PC adventuru Broken Sword, kterou jsem měl jako malý strašně rád.