Gregorova vesmírna naháňačka za pokladom přehled

Gregorova vesmírna naháňačka za pokladom
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287789/bmid_gregorova-nahanacka-za-pokladom-jl8-287789.jpg 4 80 80

Gregorova najlepšia kamarátka Anka potrebuje pomoc. Jej otec, zanietený vedec, pracuje na vesmírnom projekte, no nič nejde tak, ako by malo. Na Marse pristál robot, ktorý má skúmať povrch planéty, no správa sa čudne. A Anka práve našla v otcovom superpočítači čosi záhadné. Je to správa od mimozemšťanov. Existuje ešte niekde vo vesmíre život. Pokračovanie úspešnej knihy otca a dcéry Hawkingovcov Gregorove tajné výpravy do vesmíru.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

George's Cosmic Treasure Hunt , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gregorova vesmírna naháňačka za pokladom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

evismaior
01.01.2024 5 z 5

90% - Po úspěchu prvního dílu u technicky zaměřeného syna, který nenávidí čtení, jsme sáhli po pokračování a byla to dobrá volba. Jirkův vesmírný lov pokladů pokračuje ve všem dobrém, co Stephen Hawking a jeho dcera vepsali už do prvního dílu - opět se jedná o vesmírné dobrodružství Jirky (jehož rodiče, kteří už nepůsobí jako z bláznivé ekosekty, autoři tentokrát odsunuli na misi na potápějící se ostrov Tuvalu) a Aničky, dcery nadšence do vesmíru Erika, který momentálně pracuje pro NASA a s celou rodinou se odstěhovali na Floridu - a kniha je zároveň doplněna mnoha krásnými fotografiemi a zajímavými informacemi o vesmíru, které děj parádně dotvářejí (pilotované lety, využití automatických sond, Venuše, Titan, rudý posuv atd.).
Navíc se tentokrát autorům podařilo děj udělat ještě o něco akčnější, když Jirka s Aničkou a jejich novým kamarádem počítačovým nadšencem Emanem sledují stopy záhadných "mimozemských" zpráv, které je s pomocí ne zcela funkčního počítače Kosma zavedou třeba na Mars, Titan i do zcela jiné hvězdné soustavy. A nechybí ani "oblíbený" záporák.
V minulém dílu mi Kosmo otevírající dveře na zvolená místa do vesmíru přišel jako fajn nápad, jak dostat hlavní hrdiny tam, kam autoři potřebují. Tady už to vzhledem k novému Erikovu zaměstnání působí trochu zvláštně (hlavní hrdinové mj. sledují start raketoplánu a řeší se nefunkční sonda na Marsu, když přitom mají v šuplíku počítač, který může kohokoli dostat kamkoli ve vesmíru), ale je to holt knížka pro děti, tak to tak beru. Určitě budeme číst i dál.

Ajrad1981
01.10.2023 4 z 5

Začátek mě nějak nechytl, ale jakmile se Jirka dostal do Ameriky, už to jelo. :-)


Janizoun
25.06.2023 5 z 5

Nové vesmírné dobrodružství děti i mě moc bavilo a brzy se pustíme do dalších dílů. Kniha je čtivě napsaná, napínavá, má krásné fotografie a děti i dospělí se opět mnoho dozví o fyzice a vesmíru. Mně i dětem (8 a 6,5 let) se moc líbila a všichni tři jí doporučujeme.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gregorova vesmírna naháňačka za pokladom v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených8x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit14x

Autoři knihy

Stephen William Hawking
britská, 1942 - 2018
Lucy Hawking
anglická, 1970