Gregorove tajné výpravy do vesmíru přehled
Lucy Hawking , Stephen William Hawking
Kniha, ktorú spolu napísali svetoznámy astronóm Stephen Hawking a jeho dcéra Lucy, kombinuje napínavý a zábavný príbeh s množstvom zaujímavých faktov o vesmíre vrátane najnovších poznatkov Stephena Hawkinga o čiernych dierach. Keď Gregor hľadá svoje domáce prasiatko v susednej záhrade, stretne nových susedov Annu a jej otca Erika, ktorý je uznávaný vedec. Otvoria sa mu dvere do celkom nového sveta. Do sveta, kde sa dá na svet pozerať z iného pohľadu – z vesmíru.... celý text
Dobrodružné Vesmír Pro děti a mládež
Vydáno: 2008 , Slovart (SK)Originální název:
George's Secret Key to the Universe, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gregorove tajné výpravy do vesmíru. Přihlašte se a napište ho.
Dle mého názoru je kniha trochu slabší a proto dávám 4 hvězdy, ale je to poměrně naučné a příběh není nějaký strašný. Přišlo mě, že by kniha mohla být bud mířená na starší publikum, nebo by mohla být trochu kratší a více zaměřená na příběh.
Četla jsem sedmiletému synovi. Kniha je pro trochu starší. Každopádně za me skvělá volba.
Kniha Gregorove tajné výpravy do vesmíru v seznamech
Na tuto knihu jsem narazila už na základce. Tehdy se mi příběh moc nelíbil a knihu jsem ani nedočetla. Dala jsem knize ještě jednu šanci a svým způsobem je tato série stejně dobrodružná jako Klub tygrů.
Co se mi na knize líbilo:
- velké množství vtipných momentů
- kontrast mezi rodiči Jirky a Aničky
- ilustrace a fotky vesmíru
- informace - občas je to na “děti složité, ale mohlo to být i složitější
- Kryštof
Myslím si, že jde o zajímavý kousek, který by neměl chybět ve třídních knihovničkách na ZŠ.
knihu jsem četla v rámci spolupráce s Knihobot.cz