Jirkova zázračná medicína přehled
Roald Dahl
Jirka je úplně obyčejný kluk, kterého nejvíc ze všech lidí štve vlastní babička – žádná milá, hodná, usměvavá stará dáma, ale protivná, zlá baba, která připomíná spíš čarodějnici. Jirka trpělivě snáší její brblání, reptání a nekonečné lamentovaní. Potom s ní jednou zůstane doma sám. Připraví babičce zázračnou medicínu proti kašli a začnou se dít prapodivné věci…... celý text
Literatura světová Novely Pro děti a mládež
Vydáno: 2007 , Knižní klubOriginální název:
George's Marvellous Medicine, 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jirkova zázračná medicína. Přihlašte se a napište ho.
Pro cílovou skupinu super kniha. Mně tam sice ten začátek trochu skřípal, ale to je jen příliš "dospělým" pohledem. Skvěle jsme se celá rodina při knize bavili.
Já si pamatuju, že u Dahlových knížek jsem se vždycky skvěle bavila. Milovala jsem na nich nejvíc ten originální příběh, fantazii a (někdy až trochu černý) humor. Díky jeho příběhům jsem pak objevila i jeho tvorbu pro dospělé a dnes patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům.
Kniha Jirkova zázračná medicína v seznamech
pro děti anglická literatura fantasy pro děti
2005 | Obr Dobr |
2005 | Příběhy nečekaných konců |
1986 | Jedenadvacet polibků |
2017 | Čarodějnice |
2002 | Můj strýček Oswald |
Tohle bylo za mne "velký špatný". Jednu hvězdu dávám za místy trochu humorné situace. Ale tuto Dahlovku už dětem číst nebudu, neboť je naprosto nevýchovná. Jednaní hlavního hrdiny může navádět děti k "pokusům" na babičkách. Těch bychom si měli vážit a respektovat je, i když nemusí být vždy úplně nejpříjemnější.
A jezdit s dítětem (nebo babičkou) do nemocnice s otravou po požití "zázračné medicíny" se mi taky zrovna nechce.
Kde jsou nějaké pozitivní postavy?
Babička je nepříjemná, otci jde jen o peníze, matka je nakonec ráda, že její matka "zemřela"?
Toto fakt už více ne...