Jistě, pane ministře 2 přehled
Jonathan Lynn , Antony Jay
Jistě, pane ministře série
< 2. díl
Ve druhé části knižní podoby vynikajícího televizního seriálu z prostředí vysoké politiky, který byl s velkým úspěchem uveden v řadě zemí a znají jej i čeští televizní diváci, sledujeme kariérní postup britského politika Jamese Hackera až k vytoužené funkci premiéra. Politické kuloáry jsou podány tak živě, až čtenáře překvapí, kolik podobných situací znají z české reality a jistě si vychutnají repliky plné klasického anglického humoru. 2. vydání... celý text
Literatura světová Humor
Vydáno: 2011 , Aurora (Praha)Originální název:
Yes Minister 2, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jistě, pane ministře 2. Přihlašte se a napište ho.
Geniální.
"Buďto má Bernard naprosto vytříbený smysl pro absurdní humor nebo je mentálně retardovaný".
Kultovní seriál BBC mě víceméně míjel. Věděl jsem o co jde, znal jsem jména postav, koho dabuje Vaculík a tím to tak nějak končilo. Politika nikdy nebyla můj koníček, je tolik jiných věcí nad kterými se můžu rozčilovat.
Jenže pak jsem jednou u kamaráda v autě objevil audioknihy a řekl jsem si, že je čas doplnit si vzdělání.
Je až neuvěřitelné, že je to knížka starší než já. Některá témata (gender, střet s islámem, rozpočty pro kulturu vs sport...) Jsou tak současná, až z toho vlastně mrazí. Podporuje to takovou tu teorii, že čas je kruh a pořád se vrací. Taky mě trochu děsilo, že ke každé z postav mě napadalo několik skutečných politiků, kteří nám vládnou.
Pro milovníky suchého anglického humoru povinnost. Jdu shánět další díly. A nebo se konečně na stará kolena podívám na ten seriál.
Kniha Jistě, pane ministře 2 v seznamech
Dokonalé vyobrazení úřednického vládnutí, s velkou nadsázkou a anglickým humorem. Když vím, že takto vládnou po staletí v Británii, a jsou stále s tím spokojení, tak se ani nedivím, že se to naši politici také takto rychle naučili! Skvělý humor té nejvyšší kategorie!