Jizvy na duši přehled

Jizvy na duši
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56725/bmid_jizvy-na-dusi-65b7cb7585887.jpg 4 66 66

Sameem Ali rodiče opustili a vyrůstala v dětském domově. Když se sedmiletá dívenka dozví, že si ji chtějí vzít zpátky, nemůže se dočkat. Ale čeká ji jen návrat do špinavého domu a nekonečné domácí práce. Matka ji bije, sourozenci nenávidějí a zoufalá dívka se dokonce začne sama zraňovat. Teprve když se má ve třinácti letech vydat na svůj první výlet do Pákistánu, připadá jí, že se všechno obrací k lepšímu. Po příjezdu ale zjistí, že vůbec nejde o prázdniny. Násilím ji přinutí provdat se za staršího muže, s nímž brzy otěhotní Najde Sameem navzdory děsivým zážitkům své místo na světě? Podaří se jí uhájit svou nově nalezenou lásku a uniknout ze spárů násilnické rodiny, která chce pomstít svou „pošlapanou čest“? Jizvy na duši jsou šokujícím pravdivým příběhem dívky, snažící se osvobodit od bolestné minulosti a vzepřít se své výchově i svým kořenům.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Víkend

Belonging, 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jizvy na duši. Přihlašte se a napište ho.

Kopretinka784
17.03.2023 4 z 5

Kniha mi byla doporučena. Půjčila jsem si ji po sérii detektivek na odlehčení, změnu žánru. No byla to opravdu změna - seznámení s nelehkým životem dětí a žen v jiné náboženské komunitě v dnešním světě. Někdy člověka napadá - važme si toho, co máme.

LéňaM
16.10.2021 3 z 5

Je smutné co se Sam dělo, naštěstí našla odvahu.
Vic psát nebudu aby to nebyl spoiler.
Kniha špatná není, ale četla jsem lepší.

Lujda8752
03.09.2021 5 z 5

Na začátku jsem se nemohla pořádně začíst, ale pak přišel zlom a knihu jsem přečetla během chvilky. Je smutné že se tohle v těchto zemích děje takto mladým dívkám!!!! Kéž by měli všechny odvahu jako Sameem a vzepřely se svému osudu. Moc hezká kniha.

Kniha Jizvy na duši v seznamech