Jizvy na duši přehled
Sameen Ali , Humphrey Price , Terie Lynn Garrison
Sameem Ali rodiče opustili a vyrůstala v dětském domově. Když se sedmiletá dívenka dozví, že si ji chtějí vzít zpátky, nemůže se dočkat. Ale čeká ji jen návrat do špinavého domu a nekonečné domácí práce. Matka ji bije, sourozenci nenávidějí a zoufalá dívka se dokonce začne sama zraňovat. Teprve když se má ve třinácti letech vydat na svůj první výlet do Pákistánu, připadá jí, že se všechno obrací k lepšímu. Po příjezdu ale zjistí, že vůbec nejde o prázdniny. Násilím ji přinutí provdat se za staršího muže, s nímž brzy otěhotní Najde Sameem navzdory děsivým zážitkům své místo na světě? Podaří se jí uhájit svou nově nalezenou lásku a uniknout ze spárů násilnické rodiny, která chce pomstít svou „pošlapanou čest“? Jizvy na duši jsou šokujícím pravdivým příběhem dívky, snažící se osvobodit od bolestné minulosti a vzepřít se své výchově i svým kořenům.... celý text
Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: 2010 , VíkendOriginální název:
Belonging, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jizvy na duši. Přihlašte se a napište ho.
Je smutné co se Sam dělo, naštěstí našla odvahu.
Vic psát nebudu aby to nebyl spoiler.
Kniha špatná není, ale četla jsem lepší.
Na začátku jsem se nemohla pořádně začíst, ale pak přišel zlom a knihu jsem přečetla během chvilky. Je smutné že se tohle v těchto zemích děje takto mladým dívkám!!!! Kéž by měli všechny odvahu jako Sameem a vzepřely se svému osudu. Moc hezká kniha.
Kniha Jizvy na duši v seznamech
Kniha mi byla doporučena. Půjčila jsem si ji po sérii detektivek na odlehčení, změnu žánru. No byla to opravdu změna - seznámení s nelehkým životem dětí a žen v jiné náboženské komunitě v dnešním světě. Někdy člověka napadá - važme si toho, co máme.