Koruna přehled
Nancy Bilyeau
![Koruna Koruna](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196994/bmid_joanna-staffordova-koruna-sci-196994.jpg?v=1539032595)
Joanna Staffordová série
1. díl >
Píše se rok 1537 a v Anglii vládne Jindřich VIII. Joanna Staffordová pochází ze starobylé šlechtické rodiny, ale rozhodla se vstoupit do kláštera, aby unikla intrikám a nástrahám královského dvora. Když se vydává na nebezpečnou cestu do Londýna, aby v poslední hodince stála po boku své nejlepší přítelkyni, která má být na příkaz samotného krále upálena, netuší, že se sama ocitne přímo na šachovnici mocných a v ohrožení života. Musí nalézt tajemnou korunu, aby zachránila svého otce a zastavila králův teror.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
The Crown, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koruna. Přihlašte se a napište ho.
![Paulika419 Paulika419](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ten kdo přičichl k tudorovské vládě Jindřicha VIII,tak zajímavé čtení.Popravy na denním pořádku ,Tower přeplněný k potěšení mocných.Změna náboženství a odtržení církve od Vatikánu nastavila pravidla rušení a likvidaci klášterů.Děj pomalu a postupně odhaluje intriky,vráždu ale i tajemství koruny na základě archivních a knižních podkladů.Propletenec hrdinky Joanny a dvou bratří Richarda a Edmunda nastavuje jiný pohled co se děje za zdmi kláštera.Takzvaná Athelstanova koruna se stala předmětem pátrání,kdo se koruny dotkl brzy zemřel.Známe to i z naší historie Heydrich si nasadil korunu a byl spáchán na něho atentát.
![rilajaan rilajaan](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha mě bavila. Začátek skvělý, prostředek trošku pomalý, konec zajímavý. Pro dobré pochopení je asi potřeba trochu znát tudorovskou dobu.
Kniha Koruna v seznamech
v Mé knihovně | 134x |