Joe mezi piráty: dobrodružství na oceáně přehled
Jack London
Romantika mořských dálek, báje o cizích zemích a velikých činech. To vše zlákalo Joea Bronsona tak, že neodolal a utekl na moře. Opustil domov, rodiče, školu a přepych, aby poznal tvrdý život plavčíka. Jeho novým domovem je záliv San Franciska, vlny Pacifiku, pobřeží s ústřicovými plantážemi, rabovanými bárkami pirátů, divoké hurikány. Dobrodružství prožívá i se svým přítelem Frisco Kidem.... celý text
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1991 , Toužimský & MoravecOriginální název:
Cruise of the Dazzler., 1902
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Joe mezi piráty: dobrodružství na oceáně. Přihlašte se a napište ho.
Četl jsem upravenou verzi z časopisu Ohníček a v tehdejší době splnila atribut kluka, který hltal podobnou literaturu. S odstupem času bych asi volil méně příznivé hodnocení, ale to by nebylo vůči autorovi ani dílu samotnému spravedlivé.
V některých úsecích mě opětovně překvapila Londonova genialita a pocit plného dobrodružství. Pocit absoltního napětí a stržení. Těch chvil je několik. Jinak je příběh hodně naivní a je cítit, že šlo o Londonovy vydřené začátky. I přesto je cítit kvalita autora, ačkoliv jsem určitě četl lepší dobrodružství.
Kniha Joe mezi piráty: dobrodružství na oceáně v seznamech
2020 | Tulák po hvězdách |
2002 | Démon alkohol |
1974 | Bílý Den |
2003 | Bílý tesák |
1988 | Mezi zlatokopy |
Trošku červená knihovna pro mladé chlapce, bohužel dnes s mobilními internety vzdálená dnešní podobě dobrodružství. Ale přitom základní myšlenka - dokázat otcům a sami sobě, že jsme připraveni unést zodpovědnost - je pořád správná.