Jóga - věda o duši přehled
Osho
Jóga není náboženství - je to čistá věda stejně jako matematika, fyzika nebo chemie. Z jógy se dnes zachovaly převážně jen tělesná cvičení, která pomáhají lidem, aby se uvolnili a dostali do rovnováhy. Jak Osho v této knize vysvětluje, nejsou tělesná cvičení tím jediným. Můžete si všimnout, že kdykoliv budete meditovat, vaše tělo přirozeně zaujme určitou polohu. Tělo a mysl jsou velmi úzce propojené, proto lze mysl zklidnit tím, že tělo zaujme klidnou a pohodlnou polohu.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2005 , PragmaOriginální název:
Yoga: The science of the soul, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jóga - věda o duši. Přihlašte se a napište ho.
Jelikož jsem chtěla proniknout do tajů jógy, kterou jsem před nedávnem začala praktikovat, koupila jsem si tuto knihu. Dost jsem se bála, že nebudu rozumět ničemu, co se v ní píše, a že ji snad budu muset číst vícekrát a s časovým odstupem. Avšak světe div se - kniha pro mě byla naprosto srozumitelná. Ano, někdy jsem se zapletla do slov autora, a trochu se u toho zamračila, ale vzápětí jsem se usmála a věděla, co se tím myslí.
Osho...jak je znám...je někdy hodně kontroverzní. Občas si při čtení člověk říká "sakra...a to je jako co?"...a čte se dál a najednou to dává smysl. Výborná kniha. Půjčená z knihovny, ale při první příležitosti si ji pořídím do výbavy své knihovny. Doporučuji.
Kniha Jóga - věda o duši v seznamech
1992 | Život, láska, smích |