Johann Sebastian Bach přehled
Ernest Zavarský
Monografie o německém barokním skladateli vychází z jeho života, vývoje osobnosti i z doby, uvádí tvorbu prvého období, během köthenské služby, působení v kostele sv. Tomáše v Lipsku a za posledních let a všímá si i životatvorby,tj. proměňujících se názorů na interpretaci této hudby a na její hodnocení v průběhu dvou staletí.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Johann Sebastian Bach. Přihlašte se a napište ho.
Hlavně z této knihy jsem čerpal své základní znalosti o jednom z mých nejoblíbenějších hudebních skladatelů.
Nicméně skutečný milovník JSB se s tím nespokojí a jde do větších detailů. Např. Chorálové předehry J. S. Bacha od Jiřiny Vackové - můj komentář viz zde:
Nebo jako základ informací o jednotlivých preludiích a fugách Dobře temperovaného klavíru (WTC) pokládám za dobrý průvodní text ke gramofonové nahrávce WTC na cembalo Zuzany Růžičkové.
Atd., atd.
Koho zajímá život Johanna Sebastiana Bacha ,nebo má rád knihy o hudbě ,tak je tahle kniha, určitě to pravé. Kniha obsahuje životopis i podrobnější pohled na mistrovo dílo a jeho ovlivnění dalších skladatelů a vývoje hudby.
Kniha Johann Sebastian Bach v seznamech
Johann Sebastian Bach hudební skladatelé