Johnny a bomba přehled
Terry Pratchett
Třetí díl volné trilogie o Johnnym. Když Johnny Maxwell a jeho kamarádi našli paní Tachyonovou, místní žebračku, specializovanou na vybírání popelnic, věděli, že musí něco udělat. Byli ochotni pomoci jí jakkoliv, nebude-li to ovšem dýcháním z úst do úst. Jenže paní Tachyonová nemá jen vrzající vozík, který všude tahá s sebou, a několik igelitových tašek s pochybným obsahem. Tahle paní vlastní klíč k různým časům, různým epochám, včetně válečných dnů v Anglii roku 1941. Johnny a jeho přátelé a počítačová kamarádka Kirsty, se tentokrát ocitají v časovém příběhu, v němž jde o mnoho.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , TalpressOriginální název:
Johnny and the Bomb, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Johnny a bomba. Přihlašte se a napište ho.
Tematiku cestovani casem miluji, takze me pribeh dost bavil. Johnny a jeho kamaradi jsou skveli a jsem rada, ze se vratila "otravna" Kirsty :).
Johny a bomba je bomba. Nejzábavnější z dílů série ukazuje, co může způsobit cestování v čase a Murphyho zákony. Vše Terryho zábavným jazykem. Johny, Bigmac, paní Tachyonová (mimochodem, víte, co je to tachyon?? :)) a další mi nakonec budou i chybět.
Kniha Johnny a bomba v seznamech
1993 | Barva kouzel |
1997 | Dobrá znamení |
2007 | Darwinovy hodinky |
2003 | Noční hlídka |
1995 | Stráže! Stráže! |
I poslední díl Johnnyho jsem si užila. Johnny a bomba je povedený a zábavný příběh o cestování v čase. Kirsty je zpět a dohromady s Johnnym, Kláťou, Nečágem a Bigmacem tvoří různorodý tým. Johnny je opět ten divný, co je líný nebýt divný. Nechybí ani humor a ironie. Jsem ráda, že jsem se do této krátké série pustila.