Vražedná temnota přehled
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
Za úsvitu leží mladý pár na zádech u skomírajícího ohně. Drží se za ruce a mají otevřené oči, ale jejich těla jsou už chladná... Když strážce parku narazí v lese na těla Valerie a Tylera Yatesových, detektiv Josie Quinnová tuší, že jde o víc než jen o náhodnou otravu. Pitva jí dá za pravdu – Valerii někdo před smrtí do krku hrubě zastrčil přívěsek. Při prohledávání okolí objeví Josiin tým třetí spací pytel, což naznačuje, že u ohně mohl být tu noc ještě někdo. Byla to neznámá pohřešovaná oběť? Nebo podezřelý na útěku? Mohla by to být žena, která chvíli nato vyběhla z lesa přímo pod kola Josiina auta? Indicie Josii vedou na místa ukrytá hluboko v lese – do propletených jeskyní a na statek mimo civilizaci, kam se lidé chodí schovávat a kde se setkají s mladou dívkou s vyděšenýma očima a obvázanými zápěstími, která ví víc, než říká. Druhý den ji však najdou mrtvou. A se shodným přívěskem Josie musí zjistit význam smrtelné ozdoby a dopadnout zvráceného vraha dříve, než přijde o život další nevinný člověk. Nebo už je příliš pozdě a vše pohltí temnota?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
Cold Heart Creek, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná temnota. Přihlašte se a napište ho.
Knihy od Lisy Regan poslouchám převážně jako audio. Jitku Ježkovou mám ráda, ale na interpreta detektivky Quinnové mi prostě nesedí. K příběhu mohu dodat, že jsem se opět bavila. Je to napínavé a má to spád. Nahlédneme také do minulosti Josie a zase jí půjde tak trochu o život :o) Sektářské příběhy ráda nemám, ale tady mi to nijak nevadilo.
U této autorky si můžu být jistá, že příběh bude mít spád a bude zajímavý. Dá se říct, že kniha se čte sama. Aby Josie vyřešila nejnovější vraždy a únos, musí odhalit, co se odehrává uvnitř sekty. A i když samotné rozuzlení za mně pokulhávalo, s klidem dávám plný počet.
10 nejprodávanějších eknih (prosinec)
19.01.2024
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
10.11.2023
10 nejprodávanějších knih (44. týden)
08.11.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Vražedná temnota v seznamech
detektivní a krimi romány americká literatura tajemství kriminální thrillery americké romány
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
V lese byli při kempování zavražděni dva lidé. Po ohledání místa činu Josie zjistí, že tam s nimi musela být ještě třetí osoba, která je nyní pohřešovaná. Opodál stojí oplocený pozemek se zvláštní komunitou lidí, kteří popřou cokoliv, na co se policie zeptá. Do toho se objeví osoba, která je už dva roky považovaná za mrtvou. Má tohle všechno nějakou spojitost nebo je to všechno jenom náhoda?
Sedmý díl série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou a týmem dentonské policie. Stejně jako předchozí díl není tento díl věnovaný primárně Josie nebo některému z jejích blízkých, což cením (myslím ale, že další díl, tedy Závod s časem, má něco společného s Josiinou sestrou).
Vražedná temnota, stejně jako celá série, je neskutečně čtivá. Krátké kapitoly, poměrně velké řádkování a 400 stránek utíká pod rukama jedna báseň.
Příběhově mě tento díl příliš nezaujal, má hluchá místa a spoustu čekání, i když zapojení sektářské komunity mě bavilo.
Josie neustále a pořád řeší své démony z dětství, má noční můry a nespí. Pozor, tato kniha (a i všechny díly před ní) se neustále vrací a opakují nám záležitosti předchozích dílů, takže pokud se rozhodnete nečíst sérii chronologicky, dost pravděpodobně si vyspoilerujete dost věcí.
Už minule jsem psala, že nevím, jestli budu v téhle sérii pokračovat, nakonec jsem neodolala, ale ani Vražedná temnota mě příliš nepřesvědčila. Navíc když vidím, že série má už 20+ dílů!! A mně už teď přijdou jeden jak druhý (ale na GR jsou všechny naprosto skvěle hodnocené a drží si vysokou laťku).
Není to špatně, ale nejsem z Josie nadšená jako všichni ostatní, ze cviček mě to nějak nevystřeluje, takže uvidím, jestli se někdy pustím dalšího pokračování – třeba zase podlehnu.
3,5*/5*
IG: @cotaholkacte