Jsem tu, abych vyhrál přehled

Jsem tu, abych vyhrál
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141999/jsem-tu-abych-vyhral-141999.jpg 5 10 10

Australský triatlonista Chris McCormack, jeden z nejlepších sportovců na světě, zasvětil svůj život trénování a vítězství v jedné z nejnáročnějších zkoušek psychické a fyzické odolnosti na světě. Účastníci musejí uplavat bezmála čtyři kilometry, ujet na kole 180 km a uběhnout maraton, tj. 42,195 km.V roce 2010, ve věku třiceti sedmi let, podruhé zvítězil v mistrovství světa železných mužů v havajské Koně. Na kontě má přes 200 vyhraných triatlonových závodů, mezi nimi dvanáct železných mužů, a sedm triumfů ve světovém poháru… V tomto životopisném díle přibližuje zákulisí nejúspěšnější kariéry v dějinách triatlonu. Rozebírá všechno, co je potřeba zapojit, když se chcete stát šampionem, popisuje své triumfy a prozrazuje, co za nimi stojí a čím to, že je nejúspěšnější triatlonista na světě. Jeho tajemství ohledně trénování, hydratace a stravování v době závodů jsou informace, jaké byste jinde sháněli stěží. Navíc odkrývá své psychologické strategie vedoucí k úspěchu. Je to tedy návod pro každého, kdo hledá jak ve sportovním, tak osobním životě cestu na vrchol. Jak v předmluvě poznamenal jeho předchůdce, nejúspěšnější triatlonista 90. let Mark Allen, od tohoto nevšedního příběhu neodtrhnete oči. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jsem tu, abych vyhrál. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Melic
21.07.2016 3 z 5

Ač mi přijde, že myšlenky se v knize v různých kapitolách opakují, celkově musím hodnotit dobře. Nejsem fanoušek triatlonu, ale jsem si vědom, že to musí být pořádná fuška. Největší přínos knížky vidím v motivaci. Když člověk čte o takových výkonech a sebeobětování, lépe sám sebe přiměje ke sportování. Zatímco před čtením jsem si chodil zaběhat tak 2x týdně, nyní běhám prakticky denně a to ještě někdy po práci usednu na kolo. Akorát nevím, jak dlouho mi to vydrží, pro jistotu se musím poohlédnout po dalších podobných knihách :-)

Mijagi
04.01.2016 5 z 5

Poutavě napsaná výpověď jednoho z nejlepších světových triatlonistů a železných mužů. Kniha je podrobným pohledem do jeho taktiky, často kritizované jako agresivní, avšak dle výsledků velmi dobře fungující. Kromě tréninku jde především o důkladnou analýzu chování, myšlení a výkonů jednotlivých soupeřů a správná volba vystupování vůči nim. Potencionální pomocníky v závodech buď napřímo nebo v médiích podpoří, k rivalům vyšle vhodně volená slova, taková, jenž zapůsobí demotivačně v důležitém momentu závodu, prostě je totálně vykolejí. Bez sebevědomí nelze vyhrávat závody, tenhle australský floutek má ego zatraceně vysoko a trochu té kuráže dokáže předat skrz knihu i svým čtenářům. Vhodné pro všechny vytrvalostní sporty.

"Starý a mladý býk stojí na vršku stráně a shlížejí na pastvinu plnou krav. Mladý navrhne: 'Hele, co kdybysme seběhli dolů a několik z nich přefikli?' Starý se na něj podívá a povídá: 'A co kdybysme dolů sešli a přefikli je všechny?' Podobně uvažuji o zkušenostech s triatlonem: starý býk versus mladý býk. Ten starý šetří síly a vynaloží je ve správnou chvíli, když o něco jde. Mladý je moc domýšlivý, předvádí se a myslí si, že je nepřemožitelný. Jenomže zvítězit v triatlonu obnáší víc, než jen vyhrát závod ve vodě, na kole nebo v maratonu. Potřebujete k tomu ještě rozum a vůli. Ty s přibývajícím věkem neslábnou. Naopak rostou."


Roman_T
08.02.2015 4 z 5

Fyzička není jediný faktor, který ovlivňuje náš sportovní výkon. Zajímavé úvahy o psychologii sportovců během závodu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jsem tu, abych vyhrál v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x

Autorovy knížky

Chris McCormack
australská, 1973
2012  90%Jsem tu, abych vyhrál