Julie přehled
Peter Straub
Juliin příběh začíná téměř idylickou scénou - Julie jedná s agentem o pronájmu domu a vidí malou holčičku, která jí připomíná dceru Kate. Čtenář v tuto chvíli o Julii nic neví, netuší, co se vlastně v minulosti odehrálo, a toto nevědomí ho provází v podstatě až do konce knihy. Atmosféra tajemství a narůstající hrůzy při odhalování minulých i současných záhad obklopují hlavní hrdinku neustále, v bdělém stavu i ve spánku, a neponechávají ji ani na okamžik v klidu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Julie. Přihlašte se a napište ho.
Pomalá, příšerně pomalá kniha se zdlouhavými a zbytečnými popisy všedních věcí a záležitostí. Horrová stránka byla vtahující a dobře napsaná, o tom žádná. Avšak nemůžete čekat, že kniha o stokrát omývaném tématu, a ještě napsána naprosto nezajímavě, bude jakýmsi trhákem. Jakmile jsem se dostal do posledních 30%, přestalo mě zajímat, co se stane dál a jak postavy dopadnou. Bylo mi to jedno.
Jeden z mnoha problémů této knihy, který bych rád vzal v potaz je způsob, jakým autor přistupuje k ženským postavám. Všechny jsou tu v podstatě vylíčeny a vzejdou jako naprosté... zatímco muži, až snad na jeden případ, vždy vyjdou jako ti správní.
Chtělo by to trochu větší balanc.
Kniha Julie v seznamech
V istom smysle je to rovnaká kniha ako Ghost story a je dobre že na čitateľa kladie nemalé nároky, pretože celkový príbeh aj so všetkými možnými interpretáciami si musí na konci každý v hlave zložiť sám. Nič pre milovníkov polopatistických bestsellerov.