Julie & Julia přehled

Julie & Julia https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28360/julie-julia-28360.jpg 3 100 100

Uvězněná v nudné práci a žijící v malém apartmánu v New Yorku, Julie Powellová zjistila, že skoro vždy brečí na cestě z práce domů. Pak jednoho večera, skrz svou rozmazanou řasenku uviděla, že nakoupila v korejském obchodě přesně ty ingredience, které potřebuje k výrobě Potage Parmentier, jak to Julie Childová popsala ve své kuchařce Jak zvládnout umění francouzské kuchyně. Julie začala vařit – každý z 524 receptů v knize během jednoho roku. Toto je Juliin příběh o tom, jak přes oeufs en cocotte až k bifstek beurre, přes „Podělanou Rýži“ až po přípravu živých humrů, zjistí, že tenhle Projekt začíná měnit její život. Výrazná chuť všech těch tisíce různých druhů omáček, které poslušně připraví, se začíná stávat součástí jejího každodenního života a ona v něm začíná nacházet joie de vivre, kterou celá ta dlouhá léta postrádala.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Julie & Julia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

SSTknihy
02.07.2023 3 z 5

Nelze, než souhlasit s většinou čtenářů - v tomto případě vítězí na celé čáře filmové zpracování. Dovedu si představit, že by to opravdu fungovalo jako blog s každodenními zápisky o novém receptu, ale jako ucelený příběh to bylo nemastné neslané, málo kořeněné, občas trochu nedopečené :-)

JointlieKat94
11.06.2021 4 z 5

Je právě 4.30 ráno a já tu knihu dočetla. Včera, kolem 19.hodiny na mě čekalo 90 stran, a já si říkala, že to dočtu až "zítra", a tak se stalo, jen o několik hodin dřív. Nakonec jsem si totiž knihu vzala s sebou do práce (a dobře jsem udělala, protože nebylo moc co dělat) a je KONEC.

Vlastně jsem si od začátku říkala, že mi kniha něco připomíná.. po pár stránkách jsem to odhalila. Bridget Jonesová. Přesně její deník mi to připomínalo. :) a to není na škodu, protože Bridget miluju. Takže ke knize. :)

Četla jsem názory, že film je lepší. Já ho neviděla. (Další bodík pro knihu a pro můj zážitek) Ale rozhodně si ho pustím.
Část knihy jsem si říkala, že to asi vzdám a je to o ničem, nicméně asi od poloviny knihy mě to začlo bavit a názor beru zpátky. Nachytala jsem se totiž u několika situací, jak se culim. Bylo to prostě hezké čtení. Příjemné. Odvážné. Já bych na to neměla a skončila hned na začátku. :D dělat humry, vnitřnosti a tak, to mě úplně odpuzuje, a to jsem vyučená kuchařka.. :D

Nakonec to ale všechno mělo nějakej smysl, a mě to zaujalo. Julie mě bavila. Fandila jsem jí v každé situaci, a měla jsem radost s ní, z nějakého úspěchu. :)


Martina1725
23.08.2020 3 z 5

Po shlédnutí filmu jsem si chtěla knihu přečíst. Dalo se to, ale občas dost nuda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Julie & Julia v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených135x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených3x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

humor zfilmováno vaření

Autorovy knížky

Julie Powell
americká, 1973 - 2022
2009  61%Julie & Julia