Jupiter přehled
Ivan Havlíček
Dostává se nám do rukou kniha vynikajícího popularizátora astronomie Ivana Havlíčka, kniha, která je odrazem lidského umu, fantazie a nezkrotné touhy po poznání. Již první průkopníci astronomie spatřili na Jupiteru neuvěřitelné detaily. Několik století poté disponuje lidstvo dokonalými sondami, které pořizují dech beroucí fotografie. V knize nalezneme nejen popis cesty za poznáním největší planety Sluneční soustavy, ale i základní fakta o této podivuhodné planetě a podrobné mapy povrchových útvarů na největších čtyřech Jupiterových měsících. Kniha je doplněna předmluvou Petra Kulhánka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jupiter. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Jupiter v seznamech
vesmír astronomie přírodní vědy věda hvězdy, planety, souhvězdí sluneční soustava Jupiter (planeta)
Jupiter je krátká a popisná kniha o výzkumu Jupiteru a jeho měsíců. Podle mého názoru osloví tato publikace zejména fanoušky astronomie. Na ostatní čtenáře může působit trochu podivně, protože přiznejme si to, číst si o tom, jak vznikly nějaké rýhy a podobné útvary na Jupitrerových měsících nezní úplně záživně. Každopádně za mne spokojenost a jako doplňková literatura k astronomickému kurzu naprosto ideální.